Skip to content
Politică

Ponta se pune bine cu serviciile secrete. Câți bani le-a alocat la rectificarea bugetară

Rectificarea bugetară realizată de Victor Ponta înainte de a pleca în concediu a însemnat, pe lângă creșterile salariale pentru înalții demnitari, și alocarea unui spor de 40 de milioane de euro serviciilor secrete.

Deși suma de 40 de milioane de euro apare în documentul de rectificare bugetară, nimeni nu a menționat cest lucru până când jurnalistul Mircea Marian a tras un semnal de alarmă.

Luni întregi am fost bombardați cu teorii conspiraționiste despre binomul SRI-DNA sau despre Coldea purtând călărie de cowboy și dând ordine în sediul DNA (asta a fost dezvăluirea marelui jurnalist Tolontan), dar acum, când guvernul Ponta pompează vreo 40 de milioane de euro în serviciile secrete și taie de la Sănătate și Transporturi, nimeni nu se scandalizeaza/ mira. Aceeași tăcere și pe cazul Sebi Ghiță: cum e posibil ca un ins trimis in judecata pentru coruptie sa faca parte din comisia SRI? De ce nimeni din Parlament nu ii cere sa se retraga, in special cand omul apare mereu la tv si ameninta cu faptul ca face parte din aceasta comisie? Teama imi e ca multi dintre cei care lansau avertismente despre amenintarea SRI sunt din proverbul «Hotul striga hotii»…”, a scris acesta pe pagina sa de Facebook.

Potrivit unei analize realizate de flux24.ro, bugetul SRI, SIE, STS și SPP, pentru anul 2014 a fost de 1,3 miliarde de lei. Conform datelor oficiale pentru 2013, serviciul de informații german, Bundesamt fur Verfassungsschutz (BfV), a avut un buget total de 205 milioane euro, exact cât a alocat SRI, în 2014, doar pentru salarii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *