Skip to content
Politică

Ponta și-a început ziua dând cu subsemnatul în instanță

gandul.info

Fostul prim-ministru Victor Ponta și-a început ziua de marți dând cu subsemnatul în instanță. Vedeți mai jos despre ce este vorba.

Mai precis, liderul Pro România a ajuns marţi dimineață la Tribunalul Satu Mare, pentru a fi audiat ca martor în dosarul de şantaj în care au fost trimişi în judecată Mircea Govor (fost preşedinte al PSD Satu Mare şi vicepreşedinte al Consiliului Judeţean) şi fostul senator Valer Marian (exclus din PSD tocmai de către Victor Ponta, în mai 2013), relatează Adevărul.ro.

Ponta a precizat la intrarea în tribunal doar că este citat în calitate de martor.

Procurorii DNA Oradea au dispus în 26 aprilie 2016 trimiterea în judecată, sub control judiciar, a lui Mircea Govor, pentru trei infracţiuni de şantaj în formă agravată, şi a senatorului Valer Marian, pentru complicitate la şantaj în formă agravată. În dosar, a fost deferit justiţiei şi Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la şantaj în formă agravată.

Procurorii susţin că în perioada aprilie-mai 2010, Govor folosindu-se de influenţa pe care o avea asupra unei publicaţii cotidiene locale, în prezenţa lui Mirel Vlas, administrator al unei societăţi comerciale, a ameninţat un avocat din Baroul Satu Mare că, în ziarul respectiv, vor apărea mai multe articole compromiţătoare ce vor avea ca obiect darea în vileag a modalităţii pretins frauduloase prin care firma avocatului ar fi obţinut mai multe contracte de consultanţă juridică cu diferite entităţi publice. În continuare, Govor i-a precizat avocatului că acest lucru nu se va întâmpla dacă va favoriza societatea omului de afaceri să câştige mai multe licitaţii publice ce se aflau în derulare în acel moment şi care erau organizate de instituţii cu care firma avocatului avea contract de consultanţă juridică pe linia achiziţiilor publice, acuză DNA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *