Skip to content
Politică

Ponta și Nicolicea îl taxează pe Lazăr în privința anchetării prezidențialelor

antena3.ro

Deputații PSD Victor Ponta și Eugen Nicolicea îl taxează pe procurorul general Augustin Lazăr în ceea ce privește anchetarea alegerilor prezidențiale din anul 2009.

Fostul premier Victor Ponta a declarat luni că deschiderea anchetei de către Parchetul General este „un abuz” şi o „şmecherie” prin care Augustin Lazăr ar vrea să blocheze ancheta.

„Astea sunt de-ale lui Negulescu (Mircea Negulescu, fost procuror DNA – n.r.). Adică să blocheze comisia se face el că cercetează. Domnul Lazăr… cred că nu are curaj să treacă pe acceaşi stradă cu doamna Kovesi. Mie asta mi se pare un abuz şi o şmecherie tipică, ştiţi, domnul Lazăr este un şmecher, aşa, că îl cunosc de mult timp. Este o şmecherie ca să blocheze comisia”, a avertizat Ponta, solicitat să comenteze anunţul procurorului general care a spus că ar putea să înceapă o anchetă privind alegerile din anul 2009, informează Mediafax.

Victor Ponta a afirmat că înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă este „o idee foarte bună”.

„Cred că Parlamentul în România trebuie să fie mai puternic şi mai respectat şi să se facă. Opinia mea este că absolut orice cetăţean al acestei ţări este obligat să se prezinte în faţa unei comisii de anchetă parlamentară”, a mai spus Ponta, adăugând că, dacă va fi chemat la audieri în cadrul comisiei parlamentare de anchetă, se va prezenta, chiar dacă nu ştie prea multe.

Tot luni, Eugen Nicolicea (președintele Comisiei juridice din Camera Deputaților) a declarat că procurorul general a facut „o smecherie”, avand in vedere ca a fost anuntata o comisie parlamentara care isi propunea sa investigheze acelasi lucru, si „va raspunde pentru acest lucru”. Nicolicea a insistat ca se va constitui oricum comisia parlamentara, dar ca se va avea grija sa schimbe obiectul de activitate al acesteia, „astfel incat domnul Augustin Lazar sa ramana cu buzele umflate”, scrie Hotnews.ro.

„E o smecherie a procurorului general, va raspunde pentru acest lucru”, a afirmat Nicolicea intr-o inteventie telefonica la Antena 3. Intrebat in ce mod va raspunde procurorul general, el a raspuns: „Se poate constata in final ca a comis un abuz in serviciu”.

Chestionat daca, in aceste conditii, comisia parlamentara de ancheta va mai supravietui, Nicolicea a replicat: „Bineinteles”.

„Aceasta smecherie cu inceperea urmaririi penale in rem este facuta pentru a putea face, de exemplu, interceptari si alte acte abuzive”, a sustinut Nicolicea.

Seful Comisiei Juridice din Camera Deputatilor a mai spus ca „este posibil sa se schimbe putin obiectul de activitate al comisiei parlamentare, astfel incat dl Augustin Lazar sa ramana cu buzele umflate”.

„Vom avea noi grija ca obiectul de activitate al comisiei sa nu se suprapuna cu obiectul dlui Lazar”, a insistat Nicolicea.

Eugen Nicolicea a amintit ca miercuri urmeaza sa fie votata in plenul reunit al celor doua camere constituirea acestei comisii parlamentare de ancheta, astfel ca pana atunci se va incerca schimbarea obiectului de activitate al comisiei.

„Ramane doar sa vedem pentru ce s-a inceput urmarirea penala (…) si vom gasi o formula ca sa evitam blocarea comisiei”, a spus el.

Eugen Nicolicea a fost propus luni de grupul parlamentar al deputatilor PSD sa faca parte din aceasta comisie parlamentara de ancheta privind prezidentialele din 2009.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *