Skip to content
Politică

Ponta și PSD dau lovitura în sondaje

În urma unui sondaj Inscop Research publicat vineri, aproximativ 60% dintre români consideră că Guvernul ar trebui să-și încheie mandatul la termen și că România are nevoie de o nouă Constituție.

Sondajul realizat de Inscop Research la comanda cotidianului „Adevărul” relevă că părerile românilor în ceea ce privește trecerea la votul pe listă sunt împărțite. Majoritatea respondenților consideră că România are nevoie de o nouă Constituție și de menținerea în funcție a actualului guvern până în 2016. De asemenea, sondajul relevă că, în opinia celei mai mari părți a românilor, președintele și premierul trebuie să găsească soluții de compromis pentru a rezolva problemele de interes public„, se arată într-un comunicat remis vineri agerpres.ro de Inscop.

Potrivit sondajului, 58,5% dintre cei chestionați sunt de părere că Guvernul ar trebui să își încheie mandatul la termen, în 2016, doar 29,6% dintre români fiind de părere că trebuie să fie înlocuit cât mai repede. Procentul celor care nu știu sau nu au răspuns la această întrebare este de 11,9%.

sondaj

67,8% dintre cei chestionați apreciază activitatea președintelui Klaus Iohannis la patru luni de la preluarea mandatului, procentul celor care nu o apreciază fiind de 20,1%.

Activitatea premierului Victor Ponta din primele patru luni ale lui 2015 este apreciată de 41,1% dintre români, procentul celor care nu o apreciază fiind de 46,9%.

41

Majoritatea românilor, 72,7%, dintre sunt de acord că atunci când președintele și premierul au puncte de vedere diferite cei doi trebuie să găsească soluții de compromis pentru a rezolva problemele de interes public, 16% dintre ei consideră că atât șeful statului, cât și șeful Guvernului trebuie să își mențină opiniile fără a face compromisuri, în timp ce 11,3% au ales varianta „nu știu /nu răspund”.

36% dintre cei chestionați de operatorii Inscop susțin organizarea de alegeri parlamentare anticipate, procentul acestora fiind în februarie 2014 de 33,4%. 50,2% declară acum că nu sunt de acord cu alegerile anticipate, față de 46,2% în februarie 2014. Procentul celor care nu au răspuns la această întrebare este de 13,8% în mai 2015.

Aproape jumătate dintre cei chestionați, 49,8%, consideră că o moțiune de cenzură depusă de PNL nu are șanse de reușită, 22,8% sunt de părerea contrarie, iar 27,4% nu știu sau nu răspund. Întrebați în luna februarie a acestui an dacă PNL va reuși să dea jos Guvernul Ponta în urma unei moțiuni de cenzură, 36,6% răspundeau negativ, 29,6% pozitiv, procentul nonrăspunsurilor fiind de 33,8%.

Sursa citată mai relevă că 58,7 dintre români consideră că România are nevoie de o nouă Constituție, 23,5% sunt în dezacord cu această afirmație, iar 17,8% nu știu sau nu răspund la această întrebare. 36,1% susțin alegerea parlamentarilor prin votul pe listă, în timp ce 33,7% sunt adepții votului uninominal practicat în prezent. Procentul non-răspunsurilor la această întrebare este de 30,2%.

Barometrul Inscop-Adevărul despre România a fost realizat în perioada 23-30 aprilie 2015. Volumul eșantionului a fost de 1.085 persoane și este reprezentativ pentru populația României de 18 ani și peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de plus/minus 3%, la un grad de încredere de 95%. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenților, potrivit agerpres.ro

2 comentarii la “Ponta și PSD dau lovitura în sondaje

  1. Absolut…normal ! Guvernu`…face treaba buna ! Si e destul pt a fi …”apreciat” in orice sondaj !!! Oricum….opozitia este …irelevanta in economia jocului politic si nu face nimic , nici macar sa ….”dea din gura”….inteligent si inteligibil !

  2. DRAGI COLEGI AI FB VA SCRIU ASA SI SCURT DACA PSDEU SAU ECHIPA LUI VICTOR PONTA NU ISI DADEAU INTERESUL PTR ACESTA TARA SI MA REFER LA TOATE PUNCTELE DE VEDERE ERA NORMAL CA EI SA SCADA IN SONDAJE DAR ,EI FAC TREBA BUNA SI NORMAL CA OAMENII APRECIAZA CE FAC EI SI TOTUSI NU PESTE NOAPTE SE TERMIN TOTE CU BN MAI SANT SI PE ICI PE COLO,PROBLEME DE REZOLVAT DAR PE RAND SE VOR REZOLVA MAI CONCRET DACA PONTA PLECA DE LA GUVERNARE SE VA DUCE DRACULUI TOTA TARA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *