Skip to content
Politică

Ponta şi Tăriceanu votează împotriva prelungirii stării de urgenţă. Votul PSD e decisiv

inpolitics.ro

Liderul Pro România, Victor Ponta, a anunţat că vota împotriva decretului prezidenţial de prelungire a stării de urgenţă. Nici Călin Popescu Tăriceanu nu e de acord cu decizia preşedintelui Klaus Iohannis. Dacă şi PSD se va alia cu ALDE şi ProRomânia, decretul preşedintelui ar putea fi respins în Parlament.

„Eu, după ce l-am ascultat pe domnul Iohannis acum zece minute, m-am decis. Voi vota împotriva prelungirii stării de urgenţă şi voi şi justifica prin faptul că nu mai sunt de acord ca încă 30 de zile să dăm un bilet în alb şi să stăm blocaţi şi să nu ştim ce se întâmplă economic”, a declarat Victor Ponta pentru DC NEWS. Călin Popescu Tăriceanu a fost deranjat de exprimarea pe care a avut-o preşedintele în legătura cu inconştienţa unor politicieni, aluzie la liderii ALDE şi ProRomânia.

„În loc să se pregăteasca Romania pentru aceasta criza, pentru aceasta epidemie, preşedintele cu premierul, braţ la braţ, nu aveau altă preocupare decât alegerile anticipate. Haideţi să ne aducem aminte şi, de aceea, l-aş sfătui pe preşedinte să se uite in oglindă!”, a spus Tăriceanu la Antena 3.  Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul pentru prelungirea cu încă 30 de zile a stării de urgenţă în România. ”Nu există semne certe ale unei eventuale încetiniri a ritmului evoluţiei pandemiei la nivel global. Dimpotrivă, numărul persoanelor infectate cu coronavirus, cât şi numărul deceselor provocate de acesta cresc zilnic într-un ritm alert”, a spus şeful statului. Parlamentul urmează să aprobe sau să respingă decretul, potrivit Adevarul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *