PSnews

Recent

Ponta, tăiat de la porție în relația cu OSCE. Cine i-a luat locul

ziaruldeinvestigatii.ro

Fostul premier Victor Ponta a fost înlocuit de la conducerea Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE, la solicitarea PSD.

Mai exact, social-democrata Ana Birchall este cea care îi va lua locul fostului premier, potrivit deciziei luate miercuri de Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Decizia trebuie să fie validată de plenul reunit, care va avea loc de la ora 14.00.

‘Având în vedere prevederile art. 14, alin. 1 din Regulamentul Camerei Deputaţilor, potrivit căruia deputaţii care au fost excluşi ori au demisionat din partid devin deputaţi neafiliaţi, coroborat cu art. 32 din Legea 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor actualizată, care prevede ‘pierderea sprijinului politic de către deputat sau senator atrage de drept încetarea calităţii de titular al oricărei funcţii obţinute prin susţinere politică’, în numele grupului parlamentar al PSD vă rugăm să luaţi act de încetarea calităţii de preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a OSCE a domnului deputat Victor-Viorel Ponta’, se arată în solicitarea adresată Birourilor permanente reunite. Victor Ponta a fost retras de PSD şi de la şefia Comisiei pentru afaceri europene de la Cameră, notează Agerpres.

Comentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Inapoi