Skip to content
Politică

Ponta-Tăriceanu, alianța împotriva lui Iohannis-Cioloș. Provocările decisive ale guvernului în 2016

Prezent sâmbătă seară în platourile România TV în cadrul unei emisiuni, analistul politic Bogdan Chirieac a prezentat o posibilă rearanjare a scenei politice românești în 2016. Chirieac a vorbit despre două cupluri politice puternic solidificate care vor continua să își facă simțită prezența în acest an. Este vorba de Victor Ponta-Călin Popescu Tăriceanu și Klaus Iohannis-Dacian Cioloș.

Chirieac a explicat că acestea sunt in aparență cupluri. Potrivit jurnalistului, pentru Dragnea, Ponta este adversarul său politic pe care caută să-l elimine din PSD cu orice mijloace întrucât îi face o concurență periculoasă: „Aparent sunt cupluri. Domnul Tariceanu va merge pe drumul sau si va trebui sa faca fata prococarilor juridice si politice, va merge cu partidul său. Incepand cu februarie, il vor schimba probabil de la presedintia Senatului. Dansul ramane un liberal autentic. In privinta domnului Ponta, el nu va face gresela sa plece din PSD. Probabil ca domnul Dragnea va face toate incercarile sa-l scoata din PSD, insa nu va face greselile pe care le-a facut domnul Geoana. Domnul Geoana nu mai avea in PSD importanta pe care o are domnul Ponta astazi, credibilitatea domnului Ponta. Mai mult, este o alternativa.  Ponta este oricand si ziua si noaptea o alternativa la Liviu Dragnea. Dragnea din punct de vedere politic va trebui sa il elimine cumva pe domnul Ponta. Domnul Ponta va face o fundatie care deja vad a tulburat apele din Romania, fiind o fundatie perfect onorabila de politica externe.”

Chirieac a abordat și subiectul relației Iohanni-Cioloș, atât președintele cât și prim-ministrul aflându-se într-un context politico-economic extrem de complicat. Astfel, potrivit jurnalistului, Cioloș va trebui să își ghideze guvernul intr-un moment în care o nouă criză economică bate la ușă (potrivit prezicerilor lui George Soros), iar Iohannis nu își va permite să facă greșeli majore politice întrucât prestanța sa este decisivă pentru credibilitatea electoratului: „In privinta cuplului Klaus Iohannis-Dacian Ciolos, lucrurile stau in felul urmator. Domnul Ciolos va trebui sa faca fata in cateva luni de zile crizei economice internationale. E deja anuntata. Probabil ca bursele vor incepe tot jos saptamana viitoare. Pretul la petrol a coborat la 29 de dolari, nu rezista niciun business plan din lumea asta. Ministrii cred ca vor umbla cum incep sa umble deja de acum cu capul la subrat. Multi se ascund prin cotloane si ce am vazut la tv, prestatiile unora dintre ei…In privinta domnului presedinte Klaus Iohannis, dansul are neaparata nevoie de un succes major, altfel dansul risca sa nu mai fie o locomotiva pentru PNL. Un succes major, altceva decat catuse. Sa anunte o mare investitie americana in Romania. Domnul presedinte Klaus Iohannis pentru a putea sa ramana o locomotiva pentru PNL are nevoie de un succes politic major.”, a explicat analistul politic.

Nu în ultimul rând, Chirieac a mai punctat că în acest an: „Tara va fi guvernata de domnul Ciolos impreuna cu PNL.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *