Skip to content
Politică

Ponta, ultimatum pentru Corlățean. În ce condiții va fi demis ministrul de Externe

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, la sediul MAE, că ministrul Titus Corlățean și conducerea din minister vor răspunde cu funcția dacă un singur român din străinătate nu va putea să-și exercite dreptul constituțional de a vota în ziua de 16 noiembrie, în turul II de scrutin.

„Pentru o primă analiză legată de disfuncționalitățile privind voturile din Paris, Londra, Munchen și Republica Moldova, vreau să spun că fiecare cetățean român, oriunde se află, trebuie să poată vota. Pentru ca în ziua de 16 noiembrie să nu existe nici măcar un cetățean român care să nu își poată exercita dreptul constituțional vom face tot ce ține de noi, de MAE și de instituțiile guvernamentale. Așa cum am reușit să organizăm votul la peste 18.000 de secții din țară, la fel se poate face și în diaspora”, a declarat premierul.

Premierul este de părere că prezența din diaspora a fost una mai mare, doar că nu toți românii și-au putut exercita dreptul constituțional la vot.

„Prezența în diaspora a fost mult mai mare. Unii dintre ei, la Paris, la Londra, nu au putut să-și exercite dreptul de vot decât cei care se aflau în interiorul secției, aș cum prevede legea. În celalte comunități, lucrurile s-au desfășurat în linii mari și toată lumea a putut vota.”, a afirmat Victor Ponta.

Totodată, Victor Ponta a declarat că de vină este și procedura de vot, care a consumat foarte mult timp.

„Este foarte clar că procedura de vot este cea care a consumat foarte mult timp. Este o procedură antifraudare pentru că presupune completarea tuturor datelor, și un timp mediu de 6-7-10 minute a dus pe finalul zilei la acea aglomerație.”, a adăugat premierul.

Nu în ultimul rând, premierul a spus că se vor lua toate măsurile care țin de instituțiile guvernamentale și de Guvern pentru ca toți cetățenii, fără excepție, să poată vota în data de 16 noiembrie.

„Toate măsurile care vor fi decise mâine de BEC vor avea din punct de vedere financiar și logistic sprijinul Guvernului. Din fondul de rezervă vom aloca toate sumele necasare pentru creștera numărului de cabine, a personalului de vot.”, a declarat Victor Ponta.

Nu în ultimul rând, premierul a declarat că au fost convocați, vineri, toți ambasadorii și consulii din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova.

„Vineri am convocat la București ambasadorii și consulii din Franța, Germania, Marea Britanie, Austria și Republica Moldova. Dacă se va găsi ceva necorespunzător, să-i încluiască imediat pe toți președinții secțiilor de vot.”, a conchis premierul.

2 comentarii la “Ponta, ultimatum pentru Corlățean. În ce condiții va fi demis ministrul de Externe

  1. In doi ani de zile de cand sunt la guvernare, nu au corectat nimic din ceea ce a stricat Basescu. De ex. puteau schimba niste ambasadori, dintre cei cu nasul in suflet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *