Skip to content
Politică

Ponta, un nou atac la Iohannis: ”Să nu mai inventeze scenarii!”

Prim-ministrul Victor Ponta a profitat de discuţiile apărute pe tema dezbaterilor la care el şi Klaus Iohannis ar trebui să participe înaintea turul II al alegerilor prezidenţiale şi l-a atacat pe contracandidatul său, într-un mesaj postat pe o reţea de socializare.

Preşedintele PSD susţine că rivalul său în cursa pentru Palatul Cotroceni evită o confruntare în condiţii neutre şi compară atitudinea repezentantului ACL cu cea a lui Traian Băsescu din 2009, când actualul preşedinte s-a luptat cu Mircea Geoană.

“Îl rog pe domnul Iohannis să nu mai caute scuze necredibile, să nu mai inventeze scenarii improbabile, să nu mai conceapă strategii savante de refuz, să nu mai caute, la fel ca Traian Băsescu, dezbateri de genul Turcescu. Îl rog aşadar să participe, începând cu ziua de luni, 10 noiembrie, la cele patru întâlniri electorale la care am fost invitaţi de televiziuni. Îl anunţ din nou că eu voi fi acolo începând cu ora cu 20:00, indiferent dacă domnia sa are sau nu curajul să apară”, a afirmat Ponta pe pagina personală de Facebook.

Premierul a adăugat şi că Iohannis evită o dispută în condiţii neutre şi a ironizat variantele pe care contracandidatul său le-a înaintat. În plus, Ponta susţine că propunerea sa, o dezbatere în patru acte la cele patru televiziuni de ştiri, este cea mai echitabilă.

“Propunerile pe care le avansează sunt nobile – Universitatea din Timişoara, Palatul Parlamentului – dar la fel de bine pot fi invocate Academia Română, Uniunea Scriitorilor, o unitate militară, un cămin cultural dintr-un sat, un spital, un cămin de bătrâni sau o fabrică. Orice loc din România este legitim pentru a găzdui o confruntare prezidenţială. “Cele patru televiziuni de ştiri, ale căror invitaţii le-am acceptat, acoperă o largă marja de orientări politice şi un public extrem de divers. De asemenea, sunt primele patru în audienţă pe specificul lor şi au jurnalişti cu experienţă care pot organiza profesionist o confruntare electorală”, a conchis Ponta.

Luni, actualul premier al României îi lansase o provocare lui Klaus Iohannis, căruia îi propusese patru dezbateri pe teme diferite organizate în perioada 10-13 noiembrie la România TV, Realitatea TV, B1 TV, respectiv Antena 3.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *