Skip to content
Politică

Ponta vrea referendum în România

Premierul Victor Ponta a declarat că, dacă va fi ales preşedinte, va aduce în discuţia publică chestiunea formei de guvernământ, neexcluzând nici posibilitatea organizării unui referendum.

„Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii ’90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara. Cred că există deja o discuţie serioasă în societatea românească şi că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă şi, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi preşedintele României”, a spus Victor Ponta.

El a adăugat că are o relaţie foarte bună cu Casa Regală a României şi recunoaşte rolul important pe care monarhia l-a avut în istoria ţării.

„Şi în opoziţie, şi de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituţional o relaţie, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011 (…) am reuşit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în faţa Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaştere a valorilor noastre naţionale şi m-am bucurat foarte tare. După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit şi am avut o relaţie extrem de bună cu Casa Regală şi de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă fiinţa naţională şi statul român”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

6 comentarii la “Ponta vrea referendum în România

  1. Stiind ca romanii se tem sa dea toata puterea unui singur partid Ponta arunca pe piata diversiunea cu referendumul privind forma de guvernamant tocmai acum in campanie . Asta este doar o noua diversiune prin care PSD ne minte ca nu ar dori 100% puterea in Romania pentru a ne pacali cand defapt se vede clar ca PSD doreste TOATA puterea = Presedentie+Parlament+Guvern

  2. nea titi, in ’90 Ponta protesta la Universitate, iohannis vindea copíi si chioru flota. din 2004 pana in 2012 puterea nu a fost a unui singur partid si acesta al chiorului? Cand au sanse altí nu va convine, intoxicarile astea de „dreapta” nu mai tin prietene. Iohannis & merkel & putin joaca pe aceiasi mana. Tariceanu are deja 12%. Votantíi lui, il vor premierul lui Ponta !

  3. INAINTEA ALEGERILOR PARLAMENTARE—-cei doi lideri ai USL au semnat o intelegere cu UDMR . C.Antonescu NU A MAI RESPECTAT INTELEGEREA . Singurul care a recunoscut si in momentul ruperii USL–a invitat UDMR LA GUVERNARE in baza cuvantului dat a fost V PONTA . Daca castiga alegerile prezidentiale sunt sigur ca va organiza un REFERENDUM .

  4. am votat cu chiorul in 2004 si de atunci nu mai scapam de acest traficant, ponta nu m-a dezamagit mai mult decat carpele pdl_iste si sclavii pseudoliberali (exclusiv tariceanu). De papagali ce prevestesc potopul psd-ist m-am saturat in ultimii 10 ani. voi nu sunteti decat partea corupta a societatíi civile, nu sunteti un partid serios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *