Ponta vrea referendum în România

Premierul Victor Ponta a declarat că, dacă va fi ales preşedinte, va aduce în discuţia publică chestiunea formei de guvernământ, neexcluzând nici posibilitatea organizării unui referendum.

„Dacă voi fi preşedinte, voi fi acel preşedinte care va supune în discuţia publică, pentru prima dată în mod serios, şi dacă va exista o mişcare publică în acest sens, chiar unui referendum, forma de guvernământ. Cred că nu mai suntem în anii ’90, când ne temeam că vine regele să ne ia ţara. Cred că există deja o discuţie serioasă în societatea românească şi că, după ce scăpăm de tot felul de dezbateri politice sterile, o dezbatere serioasă şi, până la urmă, o expresie a opiniei publice asupra formei de guvernământ trebuie făcută de către cel care va fi preşedintele României”, a spus Victor Ponta.

El a adăugat că are o relaţie foarte bună cu Casa Regală a României şi recunoaşte rolul important pe care monarhia l-a avut în istoria ţării.

„Şi în opoziţie, şi de când am devenit prim-ministru, am avut la nivel instituţional o relaţie, pe care eu o socotesc extrem de pozitivă, cu Casa Regală. De altfel, sunt foarte mândru că în 2011 (…) am reuşit acel moment istoric, acela în care regele Mihai a vorbit în faţa Parlamentului României după, cred, 65 de ani. A fost un moment de recunoaştere a valorilor noastre naţionale şi m-am bucurat foarte tare. După 2012, de fiecare dată am arătat respectul cuvenit şi am avut o relaţie extrem de bună cu Casa Regală şi de fiecare dată am recunoscut rolul fundamental pe care monarhia, alături de biserică, alături de armata română, l-au avut în ceea ce înseamnă fiinţa naţională şi statul român”, a spus Ponta, citat de Agerpres.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: