Skip to content
Politică

Pop se apără: Licitația pentru manualul de educație fizică era deja lansată!

europafm.ro

Ministerul Educatiei, Liviu Pop, s-a aparat, vineri, impotriva ironiilor si nemultumirilor din spatiul public cu privire la inlocuirea manualelor scolare cu ghidurile introductive pentru clasa a V-a si la manualul de sport.

Acesta a spus ca licitatia pentru manualul de sport era deja lansata in momentul in care a preluat mandatul de ministru si ar fi fost ilegalaoprirea acesteia.

“In momentul in care am preluat mandatul de ministru, licitatia pentru manualul de educatie fizica si sport era deja lansata. Ea nu poate fi oprita decat cu incalcarea articolului 212 din Legea 98/2017  privind achiziitiile publice, prin urmare decizia de introducere a manualelor de educatie fizica rezulta din obligatia prevazuta la articolul 69 din Legea Educatiei Nationale din 20111, care nu prevede o exceptie pentru nicio disciplina, referitor la introducerea manualelor scolare. Sigur, putem discuta cu privire la calitatea acestor manuale. Tocmai din acest motiv ne dorim sa nu se mai intample. Acesta este motivul pentru care lansam in dezbatere publica Legea manualului scolar”, a declarat Liviu Pop.

„Baronii manualelor, care, așa cum am spus, în zona aceasta a auxiliarelor au anual — se vehiculează — undeva peste 100 de milioane de euro. Nu știu câți dintre acești bani sunt fiscalizați și în buzunarele cui ajung. Numai auxiliare. Trist este că în spatele acestor baroni ai manualelor, care încasează venituri foarte mari și au averi colosale unii dintre ei, suferă elevii acestei țări și noi nu avem nici bani la bugetul de stat ca să putem asigura gratuitate educației — și nu numai, și a sănătății, eu vorbesc acum de educație”, a declarat Liviu Pop, potrivit evz.ro.

Acesta a mai precizat că „este o miză financiară și eu cred, intuiesc că o parte dintre atacurile pe care le-am suportat zilele acestea sunt și din zona aceasta. Nu am cum să dovedesc, intuiesc și voi face public la momentul respectiv și toate editurile care au fost notificate și toate editurile care niciodată nu au participat la licitația de manuale, dar totdeauna s-au dus la vânzări de auxiliare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *