Skip to content
Politică

Popa și-a schimbat părerea: e sau nu plagiatul important? Anunț vital pentru studenți

Libertatea

Deși marți noul ministrul al Educației, rectorul Valentin Popa, avea o părere diferită despre plagiat, astăzi se pare că acesta s-a răzgândit, făcând un anunț important pentru cei din învățământul superior.

Mai precis, propunerea Cabinetului Dăncilă pentru fotoliul de la Educație va semna, în decursul zilei de marți, un ordin prin care cursurile de etică şi integritate academică devin obligatorii pentru toţi studenţii din ciclul master sau doctorat. Rectorul Universității din Suceava consideră că studenții trebuie să cunoască cum să redacteze o lucrare științifică, relatează Digi24.ro

Ministrul a adăugat că are toleranţă zero faţă de abaterile de la normele de etică şi deontologie universitară, chiar dacă a fost implicat într-un scandal în care era amenințat că, dacă va micșora salariile din instituția e învățământ pe care o conduce, vor fi publicate dovezi ale plagiatului și autoplagiatului său.

Această măsură vine la doar o zi după declarația noului ministru, când susținea că se acordă prea multă importanţă plagiatelor şi că nici legea nu spune clar unde trebuie puse ghilimelele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *