Skip to content
Economie

Popescu: România va discuta pe 5 mai, la Sofia, cu Bulgaria şi partenerii din regiune soluţiile pentru securitatea în aprovizionarea cu energie

news.ro

România va participa pe 5 mai, la Sofia, la primul grup de lucru regional, parte din Platforma Energetică a Uniunii Europene de achiziţii în comun a gazelor naturale, în cadrul căruia se va discuta despre soluţiile pentru securitatea în aprovizionarea cu energie, a anunţat, luni, ministrul Energiei, Virgil Popescu.

„România va participa la primul grup de lucru regional, ca parte din Platforma Energetică a UE de achiziţii în comun a gazelor naturale, care va avea loc la Sofia, la data de 5 mai, pentru a discuta cu Bulgaria şi partenerii noştri din regiune soluţiile pentru securitatea în aprovizionarea cu energie”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Aflat la Bruxelles, ministrul a avut, în marja reuniunii Consiliului Energie, o întrevedere de lucru cu Ditte Juul Jorgensen, directorul general al DG ENER din cadrul Comisiei Europene, cu care a discutat despre proiecte concrete de infrastructură energetică, perspectivele de operaţionalizare a exploatării gazelor naturale onshore de adâncime precum şi offshore din Marea Neagră care pot aduce beneficii în materie de securitate energetică României şi regiunii.

Anterior, Virgil Popescu a avut o întâlnire de lucru cu Kadri Simson, comisarul european pentru energie. Temele abordate au vizat situaţia securităţii energetice la nivelul UE, diversificarea surselor şi a rutelor de aprovizionare, investiţiile planificate de România în sector, inclusiv din perspectiva valorificării potenţialului rezervelor offshore din Marea Neagră.

„De asemenea, în contextul discuţiilor actuale legate de reducerea dependenţei energetice de Rusia, am discutat despre modalităţile concrete de coordonare a acţiunilor viitoare la nivel european şi, în paralel, de lansare a proiectelor regionale menite să identifice soluţii alternative de aprovizionare cu energie”, a subliniat ministrul Energiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *