Skip to content
Economie

Popescu: Vizita lui Jose W. Fernandez la Ministerul Energiei este un semn al bunei colaborări pe care o avem cu SUA

Inquam Photos / Ilona Andrei

Vizita lui Jose W. Fernandez, subsecretarul de stat pentru creştere economică, energie şi mediu din Statele Unite ale Americii, în România, la Ministerul Energiei, este un semn al bunei colaborări pe care o avem cu SUA, susţine ministrul Energiei, Virgil Popescu, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„După întâlnirea pe care am avut-o, în vară, în SUA, astăzi am continuat discuţiile pe marginea întăririi parteneriatului strategic în domeniul energiei dar şi al relaţiilor comerciale şi bilaterale dintre cele două state. De asemenea, un subiect de interes comun care a fost dezbătut în cadrul întâlnirii este reprezentat de consolidarea securităţii energetice. Am primit asigurarea întregului suport din partea SUA, discuţiile axându-se pe susţinerea pe care o avem pentru dezvoltarea programului nuclear civil al României, pentru asigurarea securităţii în vederea aprovizionării cu gaze naturale şi LNG a României şi Republicii Moldova”, a scris Popescu.

Acesta a precizat că împreună cu Jose W. Fernandez a asistat la ceremonia de semnare prin care Nuclearelectrica SA şi Nova Power & Gas SRL lansează RoPower Nuclear SA, compania de proiect pentru dezvoltarea de reactoare modulare mici în România, pe locul fostei centrale electrice pe cărbune din Doiceşti, judeţul Dâmboviţa.

„Proiectul este un exemplu al relaţiilor de succes dintre România şi SUA în domeniul energiei nucleare, care aduc numeroase beneficii, în special, stabilitate economică şi securitate energetică. Mulţumesc partenerilor noştri americani şi Subsecretarului pentru Dezvoltare Economică, Energie şi Mediu al Statelor Unite ale Americii, Departamentul de Stat al Statelor Unite ale Americii, Jose W. Fernandez, pentru susţinerea şi sprijinirea cooperării bilaterale pentru programele de energie nucleară. De asemenea, reiterez faptul că Guvernul României sprijină acest proiect important, care va contribui la consolidarea securităţii energetice şi a independenţei energetice pentru ţara noastră şi pentru ţările vecine”, a subliniat ministrul Energiei.

La întâlnire au mai participat, din partea Ministerului Energiei, secretarii de stat George-Sergiu Niculescu şi Dan-Dragoş Drăgan. Din delegaţie au mai făcut parte Ana Birchall, reprezentant Special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale şi Theodor Chirica, preşedintele Consiliului de Administraţie, Nuclearelectrica.

Din delegaţia SUA, au participat David Muniz, Însărcinat cu afaceri, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Jonathan Fritz, Şef de personal, Victoria King, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România şi Carolina Hidea, Consilier economic, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *