Skip to content
Internațional

Popularii europeni încep procedura de excludere a Fidesz, partidul lui Viktor Orban

blogs.ft.com

Conflictul lui Viktor Orban cu popularii europeni a dus, în cele din urmă, la demararea concretă a procedurii de excludere a Fidesz din PPE: 12 partide membre ale familiei europene au făcut solicitări oficiale în acest sens.  Excluderea ar putea fi decisă cât de curând, pe 20 martie, a anunțat președintele PPE Joseph Daul, pentru France Presse, relatează Le Figaro.

12 partide membre ale PPE, din nouă țări, au cerut excluderea sau suspendarea Fidesz. Este o problema care va fi dezbătută la întrunirea politică din 20 martie. Decizia aparține tuturor membrilor PPE și nu pot anticipa care va fi concluzia„, a spus Daul.

PPE este cel mai important grup din Parlamentul European și familia politică care e dominantă la Consiliul european.

Guvernul de la Budapesta a lansat recent o campanie finanțată de stat care include panouri stradale, reclame în ziare și videoclipuri în care sunt atacați Juncker și omul de afaceri George Soros. Campania a reaprins o dezbatere intensa în Partidul Popular European (PPE) de centru-dreapta privind statutul de membru al grupării Fidesz, partidul condus de Orban.

Bruxellesul se află sub controlul „unei majorități pro-migrație”, a afirmat Orban în interviul său săptămânal acordat postului de radio de stat Kossuth. Acuzând „elita de la Bruxelles” că nu este obișnuită cu criticile, Orban a comparat blocul european cu Imperiul Habsburgic, afirmând: „Nu este posibil să ne îndreptăm spre o campanie ca și cum este sfârșitul secolului 19, pe timpul lui Franz Joseph, și să spunem că totul este în regulă, totul este foarte bine, în timp ce una dintre cele mai mari economii din lume a părăsit Uniunea Europeana și milioane de migranți au intrat în UE”, informează Ziare.com

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *