Popularii europeni vor să salveze motoarele cu combustie cu prilejul revizuirii Green Deal-ului

EPP Group in the European Parliament
Sursa foto: Facebook

Cea mai importantă formaţiune din Parlamentul Europeană urmează să propună blocului comunitar revizuirea normelor privind emisiile automobilelor, în ideea de a menţine în funcţiune motoarele cu combustie şi după 2035, potrivit unor documente consultate de Bloomberg.

Partidul Popular European (PPE) îşi va reafirma sprijinul faţă de obiectivele obligatorii ale UE, vizând reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu 55% în acest deceniu şi ajungerea la neutralitate climatică până la mijlocul secolului. Cu toate acestea, PPE vrea ca blocul comunitar să facă mai mult pentru protejarea companiilor şi gospodăriilor, potrivit unei variante de lucru a strategiei PPE pentru următorii cinci ani consultate de Bloomberg.

Pentru a-şi sublinia noua orientare, PPE vrea să transforme „Green Deal”(Pactul verde european – n.r.) în „Green Growth Deal”, un nou pact pe care popularii europeni ar urma să îl discute la reuniunea lor care va avea loc săptămâna aceasta la Cascais, Portugalia.

„Susţinem obiectivele climatice dar vrem să le atingem cu mai puţină birocraţie şi cu mai multă deschidere tehnologică. Avem nevoie să ajutăm industria şi să sprijinim oamenii să facă faţă reglementărilor”, spune Peter Liese, un europarlamentar german care coordonează politicile de mediu în cadrul PPE.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: