Skip to content
Politică

Populismul PSD: de la incompetență și corupție, la distrugerea economiei naționale

b1.ro

PSD nu a avut niciodată vreo legătură cu doctrinele politice. Doctrina lor politică a fost aceea de a acapara puterea și de a o pune în slujba grupurilor infracționale organizate pe care le-au format membrii partidului și apropiații/rudele lor. Corupe și controlează, acesta este crezul pesedist.

De ce PSD nu e un partid de stânga

De multe s-a afirmat că PSD ar avea vreo legătură cu social-demcorația, o doctrină politică de stângă, însă dacă vom privi în profunzime această comparație, vom observa că pesediștii nu au nimic în comun, în afară de nume.

  • PSD a mărit inegalitățile

Încă din anii 90, PSD a mărit inegalitățile în societate. Cei bogați au devenit mai bogați, cei săraci au devenit mai săraci. Niciodată în istoria lui, acest partid nu a redus rata de sărăcie în România, ci din contră, a crescut-o. Nici măcar nu a avut vreo idee în acest sens, a negat complet această problemă. În viziunea pesediștilor nu există oameni săraci sau efectiv nu le pasă de românii săraci. Poate își amintesc doar în campaniile electorale când le cumpără votul.

  • PSD a distrus justiția socială

Justiția socială nu trebuie confundată cu justiția făcută de magistrați (!). Justiția socială este un concept mult mai cuprinzător și mai complex, care se referă la echilibrul dintre drepturile cetățenilor și responsabilitățile acestora. Totodată, le oferă cetățenilor șansa să se dezvolte în societate pe baza capacităților pe care le au și să aibă acces la resursele de care au nevoie. PSD a confiscat toate resursele societății și le-a împărțit în partid. PSD le-a distrus celorlalți șansa la dezvoltare tocmai pentru ca nimeni să nu le amenințe poziția dominantă. Dacă ne uităm de exemplu la firmele mici, acestea sunt condamnate la faliment, fiind îngropate în taxe și impozite, nu se vor putea dezvolta niciodată onest și legal pentru a înlocui firmele lui Sebastian Ghiță sau ale altui baron din politică. Nici măcar educația nu mai reprezintă un „lift social”, unde putem spune că cei săraci au șansa să se salveze, după ce PSD a distrus sistemul de învățământ, l-a făcut tot mai scump și mai puțin performant, și a promovat la scară largă incompetența și corupția, preferând să angajeze oameni fără pregătire, în timp ce oamenii educați își așteaptă rândul, pleacă din țară sau lucrează la MC Donalds după 3 ani de facultate.

  • PSD urăște democrația și toate procesele ei

În anii 90 au fraudat alegerile, furând voturi după metode arhicunoscute, deși nimeni nu i-a prins niciodată. După 2000 au continuat această tehnică, până când procurorii au trecut la fapte și până când legislația s-a schimbat pentru a împiedica fraudele la vot. Pesediștii nu au nevoie de democrație pentru că ei vor să domine, să aibă o mână de fier care să conducă țara. De-a lungul timpului, au crescut câte un lider al partidului – Ion Iliescu, Adrian Năstase, Victor Ponta, Liviu Dragnea. (Ar mai fi Mircea Geoană, dar nu putem vorbi de un lider în cazul lui). Toți cei 4 sunt copiii regimului Ceaușescu, de fapt Ion Iliescu este chiar tatăl acelui regim nociv pentru România. Dar toți au încercat să impună un regim opresiv și până în 2007 au reușit, ulterior fiind conștrânși de Uniunea Europeană și partenerii stărini să respecte Constituția și legislația. PSD controla mass-media și justiția pentru că aveau în interior niște dictatori obsedați să impună ritmul societății.

Stânga politică militează pentru un control extins al poporului asupra deciziilor Executivului sau Parlamentului, încurajându-i pe cetățeni spre o democrație participativă. Ce a făcut mereu PSD după ce a câștigat alegerile? A ridicat ziduri între ei și oameni, s-au închis în spatele ușilor și de acolo ne-au privit cu dispreț.

  • PSD a lăsat de izbeliște economia națională

Un partid cu o orientare de stânga caută un echilibru între independența economicului față de politic și creșterea rolului instituțiilor statului în economie. PSD n-a avut astfel de tentative niciodată, a lăsat economia să se descurce singură, în timp ce a sufocat-o cu taxe și impozite doar pentru a strânge bani la bugetul statului pe care să-i fure baronii din județele lor. Economia sub regimul pesedist a fost economia de partid, unde totul s-a decis în birourile liderilor și după ce s-a discutat mita în funcție de valoarea contractului. S-au inventat proiecte pentru firmele membrilor de partid. S-au vândut companii ale statului către firmele membrilor de partid. Multe dintre companiile din anii 90 au ajuns, imediat după Revoluție, pe mâinile apropiaților lui Ion Iliescu, când acesta a împărțit țara. A continuat tradiția Adrian Năstase. Schimbarea strategiei de furt a apărut la Liviu Dragnea care a scos la bătaie fondurile de investiții, cu care și-a cumpărat supremația în teritorii. Fonduri care ajung tot către oamenii lor. Pe piața din România nu există concurență loială și companiile, dacă vor să supraviețuiască, trebuie să se adapteze la regulile PSD.

Pesediștii nu s-au opus niciodată consecințelor globalizării, așa cum ar trebui să facă un partid de stânga, și să combată consecințele negative ale mecanismelor economice. Guvernele pe care le-a format nu au intervenit niciodată pentru a stabili un echilibru în economia de piață. De aceea am ajuns în situația de a avea prețuri mai mari decât statele din vest, deși avem salarii mai mici. Nici în sistemul bancar nu a intervenit PSD, atunci când băncile au introdus clauze abuzive sau când au manipulat economia națională prin modificarea dobânzilor și a mecanismelor bancare, lăsându-i pe cetățeni să fie prizonierii pe viață. Din contră. PSD i-a încurajat pe oameni să se împrumute la bănci și să plătească rate 30 de ani. Programul „Prima Casă” a fost adoptat de Guvernul Boc, în 2009, când alături de PDL se afla și PSD. La vremea respectivă mulți au crezut că e un program de tip socialist, însă adevărul e că băncile au de câștigat și nu are nicio treabă cu stânga politică.

Apoi faptul că PSD n-a ajutat niciodată antreprenorii români, lăudându-se doar cu locurile de muncă create de multinaționale în România, a destabilizat întreaga economie. PSD nu a adoptat niciodată măsuri în economie din care să reiasă că este un partid de stânga.

  • PSD urăște progresul social și modernizarea

Un partid de stânga este de obicei unul cu viziune reformistă, caută întotdeauna progresul social și vine cu soluții pentru modernizarea societății. PSD nu vrea să schimbe viața cetățenilor, ci preferă să-i lase la fel de săraci pentru că așa sunt mai ușor de manipulat și de cumpărat la alegeri, în plus, nimeni nu-i deranjează pe pesediști când fură liniștiți.

În anii 90 au închis, au demolat, au vândut industria României în loc să încerce să o salveze sau să o modernizeze pentru a rezista pe piață. Orașele sau județele dominate de baroni pesediști arată la fel ca în 1990, nu a existat niciun progres, nici măcar acum când au șansa să atragă fonduri europene.

  • PSD a subminat nivelul de trai al cetățenilor

Indiferent că a impus taxe și impozite pentru cetățeni sau pentru companii, în final tot cetățenii au fost cei care au plătit. Pesediștii și-au cumpărat mereu electoratul cu măriri de salarii și pensii, pentru ca apoi să le ia banii oamenilor. Fiecare guvernare PSD înseamnă un pas înainte și zece înapoi, așa cum a făcut Guvernul Dăncilă, miercuri, prin OUG-ul propus de Teodorovici. Cetățenii plătesc mereu.

  • PSD a încălcat drepturile și libertățile cetățenilor

Dar a apărat mereu drepturile și libertățile infractorilor, gândindu-se îndelung cum să facă să-i elibereze din închisoare și să le curețe cazierul. Un partid de stânga apără cu îndârjire drepturile și libertățile cetățenilor, pentru că altfel nu poate ajunge la o egalitate de șanse și de drepturi. Într-o țară condusă de Guvernul Ponta, românii nu au avut nici măcar dreptul la viață, când fostul ministru al Sănătății, Nicolae Bănicioiu, a refuzat transferul în străinătate al răniților de la Colectiv, motivând că în România aveau toate condițiile pentru a beneficia de tratament, dar victimele au contactat bacterii din spitale și au murit după câteva zile. De fapt au fost ucise de spitale, de un Guvern PSD care le-a negat dreptul la viață și nu le-a oferit șansa unui transfer în străinătate, în timp ce fostul premier Ponta se opera în Turcia.

Până în 2010, PSD a făcut tot posibilul să controleze justiția pentru a-și proteja membrii de partid în timp ce furau instituțiile și companiile statului. Astfel, au fost 20 de ani în care PSD le-a anulat românilor dreptul la justiție și egalitatea în fața legii, dacă vă mai amintiți cazuri de beizadele care scăpau de dosare penale sau de închisoare doar pentru că mami și tati făceau politică în PSD.

  • PSD a finanțat BOR

Biserica a făcut avere cu banii primiți de la guvernele PSD, ceea ce un partid de stânga n-ar face niciodată, deoarece este conștient că cetățenii au libertatea să creadă în orice vor ei și să aleagă orice religie vor ei. Statul nu trebuie să se implice în problemele care țin de intimitatea cetățenilor.

*

Toate acestea, și multe altele, exclud PSD din stânga politică și nici nu-l aruncă în dreapta politică, nici în centru, ci îl lasă în categoria partidelor ce sunt grupuri infracționale organizate și devin o amenințare pentru securitatea națională a unui stat.

PSD s-a bazat întotdeauna pe populism: a inventat dușmani falși (probleme false) pentru a distrage atenția cetățenilor; a promovat proiecte politice care nu au fost viabile; s-a bătut în declarații patriotice, dar au acționat împotriva României și românilor; s-a crezut partid al poporului, defilând aproape de oameni, dar după alegeri au umilit cetățenii; au luptat împotriva elitei și au măcinat-o, distrugând totodată cultura românească și cercetarea.

PSD a mizat pe teroare și diviziune socială – noi vs. ei – , pe mizerie și teama de schimbări, propagandă, fake news, fidelizarea membrilor de partid, hrănirea grupurilor infracționale organizate, supunerea justiției intereselor de partid.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *