Skip to content
Politică

Populismul renunțării la pensiile speciale l-a înfuriat pe fostul Avocat al Poporului: USR înseamnă bolșevicii din 1917, violenți și necredincioși

Digi24.ro

Fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, susține într-o declarație pentru PS News că parlamentarii nu vor beneficia de pensie specială în cazul în care vor demisiona din legislativ înainte de încheierea mandatului, pentru că „trebuie să aibă un mandat întreg”.

Cât despre liderul PSD Marcel Ciolacu – cel care a anunțat deja că va renunța la funcție în ultima zi de mandat -, fostul Avocat al Poporului este de părere că „e foarte bine că domnul Ciolacu va demisiona cu o zi înainte de încheierea mandatului, pentru că a adus acest partid într-o prăpastie”. ”Ar fi beneficiat de pensie specială dacă ar mai fi avut un mandat înainte de acesta, dar acum mandatul trebuie să fie complet”, spune Iancu.

„Sunt foarte puțini care au pensie specială față de masa mare de 5 milioane de pensionari. Nu sunt la program acolo, se stă și noaptea și ziua, eu am lucrat acolo, nu ai cum să chiulești, trebuie să stai în neștire. Cine a lansat ideea asta de pensii speciale este un tâmpit, pentru că nu sunt pensii speciale, sunt pensiile parlamentarilor, că așa sunt cele ale militarilor, dar văd că pe alea acum nu le mai numesc speciale. Ce este peste legea pensiilor, se numește pensie specială, dar nu știu de ce. A înnebunit lumea.

Sigur că se vor elimina pentru că se va aplica o nouă lege, dar treaba asta înseamnă discriminare față de cei care urmează și față de cei care au fost. E balamuc. În loc să stea în banca lor și să nu mai împrumute miliarde de euro, ei se gândesc să reducă pensiile speciale, de parcă asta ar fi o sumă exorbitantă care ar salva România. Cîțu face împrumuturi în fiecare zi, asta e problema”, spune fostul Avocat al Poporului.

De asemenea, Gheorghe Iancu afirmă „ e foarte bine că toți senatorii și deputații partidului USR își vor da demisiile marți”.

Știți ce înseamnă USR? Înseamnă bolșevicii din 1917, dacă îi comparați cu atitudinea de acum și cu cea de atunci, veți vedea că sunt aceeași: violenți și necredincioși”, a conchis acesta.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a anunțat luni pe Facebook că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială cuvenită doar parlamentarilor care au mandate întregi.

Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensiespecială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum.  Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar”, a scris Ciolacu pe Facebook.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *