Skip to content
Politică

Poroșenko atacă Rusia: „Cum poți?”

Președintele ucrainean, Petro Poroșenko, a avertizat, marți, în cadrul discursului său susținut în fața Adunării Generale a ONU, asupra tonului „conciliant” al Moscovei și a denunțat din nou agresiunea rusă.

„Am auzit aceste declarații conciliante din partea Rusiei în care (președintele Putin) a îndemnat la formarea unei coaliții antiteroriste și a vorbit despre pericolul de a flirta cu teroriștii. Poveste frumoasă, dar greu de crezut cu adevărat. Cum poți lansa un apel la o coaliție antiteroristă, când ești un inspirator al terorismului chiar în fața ușii tale? Cum poți vorbi de pace și legitimitate, dacă politica ta este războiul prin intermediul guvernelor marionetă?”, a declarat Petro Poroșenko.

„Cum poți vorbi de libertate pentru popoare, când îți pedepsești vecinul pentru opțiunile sale? Cum poți cere respect din partea tuturor, dacă tu însuți nu respecți pe nimeni?”, s-a întrebat președintele ucrainean.

Președintele rus, Vladimir Putin, în prima sa intervenție din ultimii 10 ani la Adunarea Generală a Națiunilor Unite, a lansat, luni, un apel la o vastă coaliție pentru a lupta împotriva jihadiștilor din gruparea Statul Islamic (SI), poziționându-se ca un interlocutor esențial în problema Siriei, după luni de izolare din cauza crizei din Ucraina, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *