Skip to content
Politică

Poroşenko, audiat şase ore la sediul Procuraturii Generale a Ucrainei

http://www.ziuaconstanta.ro/
" "

Președintele ucrainean Petro Poroşenko, în cursul serii de vineri, la Procuratura Generală a Ucrainei, a fost audiat timp de şase ore în dosarul privind evenimentele petrecute la Kiev, în perioada 2013-2014, anunţă site-ul Hromadske.ua, care citează surse din cadrul parchetului.

Audierile urmau să aibă loc pe 29 noiembrie, dar au avut loc vineri seară, 18 noiembrie”, au precizat surse din cadrul parchetului. „Preşedintele a fost audiat pe parcursul a şase ore în legătură cu mai multe episoade din dosarul Euromaidan”, anunţă rador.ro.

" "
" "

Procuratura Generală a Ucrainei a făcut recent publică lista persoanelor care au fost citate pentru audieri în calitate de martori în dosarul cu privire la evenimentele petrecute la Kiev în 2014, fiind vorba despre persoane care s-au aflat în funcţii înalte în stat.

Procurorul general Iuri Luţenko a declarat că, în dosarul privind acţiunile de protest ce au avut loc la Kiev, în afară de liderul Partidului Radical, Oleg Liaşko, au mai fost audiaţi fostul premier ucrainean, Arseni Iaţeniuk, ministrul de interne, Arsen Avakov, şi secretarul Consiliului pentru Apărare şi Securitate Naţională, Oleksandr Turcinov.

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui ucrainean a confirmat că Petro Poroşenko va accepta să fie audiat în dosarul evenimentelor de la Kiev, dacă va fi invitat.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *