Portret de președinte. Doctor psiholog dezvăluie ce trebuie și ce nu are voie să facă un Președinte al României

Profesorul și doctorul de  psihologie, Dan Tudose, a vorbit la Realitatea TV despre calitățile care nu trebuie să lipsească unui prezidențiabil autenti, dar și ce nu ar trebui să facă cineva care ajunge în fotoliul de la Cotroceni.

Cu privire la calităție fundamnetale necesare unui președinte de țară, psihologul a precizat că ”un șef de stat adevărat trebuie să aibă capacitatea de a lua decizii, nu trebuie să fie reținut. Trebuie să fie o persoană capabilă să transmită mesaje, altfel nu poate să fie un președinte bun chiar dacă este sofisticat. Emil Constantinescu avea mesaje foarte bune, dar ele nu atingeau pe nimeni.

Un președinte poate să fie jucător, dar unul de șah, de strategie.. Nu trebuie să fie un jucător la noroc. Trebuie să mai fie moderat”, a explicat acesta.

Cu privire la ce nu trebuie să facă un șef de stat, doctorul de psihologie Dan Tudose a precizat că ”un președinte nu trebuie să nu ascundă nimic românilor și să nu mintă nici prin omisiune, nici prin comisiune. Nu trebuie să fie o persoană cu vicii ascunse. Niciodată să nu aibă părere preconcepute. Să nu creadă că deține secretul adevărului.”

Întrebare care este caracteristica principală a tuturor candidaților,Dan Tudose a precizat că ”vanitatea”.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: