Skip to content
Europa

Portugalia a descoperit cel putin 72 de cazuri de infectare cu mutatia britanica a coronavirusului

discoverwalks.com

Portugalia a confirmat până în prezent cel puțin 72 de cazuri de infectare cu mutația coronavirusului descoperită în decembrie în Marea Britanie, relatează miercuri agenția EFE, conform ziare.com.

Apariția acestei mutații și în Portugalia coincide cu creșterea numărului cazurilor de COVID-19 confirmate în această țară și de asemenea a deceselor asociate acestei boli, marți fiind înregistrate 7.259 de noi infectări și 155 decese.

În fața acestei situații, toate partidele au susținut în Parlament decizia Guvernului condus de socialistul Antonio Costa de a institui un nou lockdown pentru o durată de cel puțin o lună, măsurile concrete urmând să fie anunțate miercuri mai târziu.

În acest timp, președintele portughez, Marcelo Rebelo de Sousa, nu și-a ascuns „iritarea” față de nehotărârea autorităților sanitare cu privire la modul de procedat în cazul său, după ce într-un interval de 24 de ore el a fost testat o dată pozitiv pentru COVID-19 și de două ori negativ.

Aflat în campanie electorală pentru alegerile prezidențiale din 24 ianuarie, președintele în vârstă de 72 de ani a fost testat după ce șeful dispozitivului sau de securitate a contactat virusul. Înaintea testului pozitiv, Marcelo Rebelo de Sousa a participat la o dezbatere televizată împreună cu ceilalți șase candidați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *