Skip to content
Europa

Portugalia pregăteşte noi restricţii anti-COVID înaintea Crăciunului

Twitter

Premierul Portugaliei a anunţat, marţi, că autorităţile ar putea reintroduce anumite măsuri pentru a stopa răspândirea coronavirusului înaintea vacanţei de la final de an, însă acestea sunt menite să „perturbe cât mai puțin posibil viețile oamenilor”.

Portugalia este una dintre ţările europene cu cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID-19. ‘‘Trebuie să încercăm să acţionăm acum, astfel încât să așteptăm perioada de Crăciun cu mai puţină teamă. Cu cât acţionăm mai târziu, cu atât mai mari sunt riscurile”, a subliniat Antonio Costa, premierul portughez. El a precizat că este foarte puțin probabil ca Guvernul să reintroducă un lockdown şi că noile măsuri sunt menite să ”perturbe vieţile oamenilor cât mai puţin posibil”.

În Portugalia purtarea măştii sanitare încă este obligatorie în transportul public, în centrele comerciale şi în locurile aglomerate, iar pentru accesul în cluburi sau la evenimente de amploare este nevoie de certificatul european COVID-19.

Numărul noilor cazuri zilnice este în creştere graduală în ultima lună în Portugalia, atingând sâmbătă 1.816 noi cazuri, un record în ultimele 60 de zile. Rata de infectare la 14 zile a ajuns luni la 156 de cazuri la 100.000 de persoane, aproape dublă decât în Spania vecină, unde proporţia celor vaccinaţi împotriva COVID-19 este uşor mai redusă decât în Portugalia, mai scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Aproximativ 86% din populaţia de aproximativ 10 milioane de persoane a Portugaliei este vaccinată cu schema completă împotriva COVID-19. De la începutul pandemiei au fost raportate în jur de 1,1 milioane de cazuri de infectare cu SARS-CoV-2 şi au fost înregistrate 18.265 decese asociate COVID-19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *