Skip to content
Politică

Portul Constanța – perla uitată a comerțului românesc. Marele regret al lui Mihai Daraban

psnews.ro
" "

Portul Constanța pare să fie perla comerțului românesc. Cel puțin acest lucru reiese din declarațiile lui Mihai Daraban (președintele Camerei de Comerț și Industrie a României), oficialul CCIR scoțând în evidență avantajul geografic al portului.

Declarația a fost făcută într-un interviu acordat ELANBiz, o organizație finanțată de către Uniunea Europeană, cu rolul de a facilita afacerile UE în America Latină.

" "
" "

Concret: Mihai Daraban a vorbit despre numeroasele conexiuni geografice pe care le are Portul Constanța, dar a deplâns faptul că acestea nu sunt valorificate la adevăratul lor potențial comercial.

„România are un mare avantaj datorită poziției sale de lângă Marea Neagră. Avem cel mai bun port de la Marea Neagră, printre cele mai mari patru porturi (ca suprafață), dar din păcate nu și ca volum de mărfuri manevrat anual. Totuși, Portul Constanța reprezintă nu doar un port la mare, ci și un port la fluviu, pentru că avem Canalul Dunăre-Marea Neagră. Pe Dunăre se poate ajunge la țări fără deschidere la mare: Serbia, Ungaria, Slovacia și Austria. Așadar, avem suficiente piețe care ni se deschid din Portul Constanța”, a punctat Daraban.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *