Portul Reni, aflat la câţiva kilometri de Galaţi, atacat de ruși. Reacția primarului

Ionut Pucheanu

Rusia ar fi atacat portul ucrainean Reni, port aflat la Dunăre, la granița cu România, la doar câțiva kilometri de Galați. Imaginile apărute pe rețelele sociale arată o serie de explozii în cadrul portului Reni, dar și instalațiile de luptă antiaeriană care trag asupra ceea ce par a fi drone kamikaze.

Contactat de PS News, primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu, a declarat că în județ „n-au sunat nici sirene, n-au intrat nici linii roșii în acțiune, a fost liniște și pace”.

„În România nu se întâmplă nimic, mulțumim lui D-zeu. La Galați e liniște și pace. Am aflat și eu de dimineață despre acest lucru, vă spun sincer, n-au sunat nici sirene, n-au intrat nici linii roșii în acțiune, a fost liniște și pace. Am stat de vorbă cu o groază de colegi din primărie, nu a văzut și nu a auzit nimeni nimic. Nu există panică la Galați. Am fost de dimineață și până la spitalul de copii, că a trebui să văd ceva acolo, nici acolo n-a fost cineva să îmi pună vreo întrebare legat de chestiunea asta. La Galați e liniște și pace”, a declarat primarul Galațiului, Ionuț Pucheanu.

Dronele rusești au atacat infrastructura portuară ucraineană de pe Dunăre în cursul nopții, vizând stocurile de cereale ucrainene, a anunțat armata ucraineană, potrivit CNN. Portul Reni, aflat la câţiva kilometri de România, a fost vizat de atacul cu drone.

Atacul a fost efectuat de drone Shahed, de fabricație iraniană, și a durat 4 ore, a postat Comandamentul Operațional de Sud al Ucrainei pe Facebook. S-au înregistrat distrugeri și răniți în rândul lucrătorilor portuari, a anunțat serviciul de presă al Flotei Mării de Sud. Potrivit Forbes Ucraina, a fost lovit portul Reni, iar instalațiile operatorului portuar Maersk au fost avariate.

Portul ucrainean Reni, esențial pentru transportul mărfurilor pe Dunăre, se afla la circa 13 kilometri în linie dreaptă de Galați.

Ucrainenii spun că cel puțin trei drone au fost doborâte de apărarea antiaeriană, însă o alta ar fi reușit să treacă de apărare și să lovească un depozit de cereale, dar nu specifică exact în care port ar fi fost această lovitură.

Ucraina are trei porturi principale pe Dunăre: Izmail, Reni și Ust-Dunaiskyi, iar mai multe postări arată că portul Reni a fost lovit în atacul cu drone.

Autor

  • Marinela Anghelus

    Redactor-șef PS News, coordonează echipa de jurnaliști ai PS News din 2017. Are o experiență de peste 8 ani în presa online. Înainte de a intra în presă, a ocupat poziția de consilier parlamentar pentru 2 ani, în perioada 2013-2015. În aceeași perioadă a făcut parte din echipa de specialiști digitali ai unei mari corporații din Statele Unite ale Americii - Lotus Interworks. Este absolventă a Facultății de Științe Politice a Universității București și a unui master de Relații Internaționale și Studii Europene la aceeași facultate. Ulterior, a urmat și cursuri de prezentator TV la Academia „Studiourile Buftea”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL