Skip to content
" "
Politică

Posibil scenariu de groază pentru Băsescu, dezvăluit de analistul Bogdan Chirieac

" "
Analistul Bogdan Chirieac a lansat și a explicat astăzi la Antena3 un scenariu terifiant despre ce i-ar putea pregăti actuala majoritate parlamentară lui Traian Băsescu, chiar înaninte de a părăsi Palatul Cotroceni.
”Băsescu ar urma să fie demis după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale”, a indicat Chirieac.
Acesta a mai adăugat faptul că ar putea fi mai ușor având în vedere că pe 16 decembrie, cu 5 zile înainte de expirarea mandatului lui Traian Băsescu, intră în vigoare prevederea CCR că noul cvorum necesar pentru demiterea Președintelui României va fi unul de 30%.
Un alt scenariu indicat de Bogdan Chirieac este ca Traian Băsescu ar putea să își depună demisia pentru a înlătura orice astfel posibilitatea de suspendare pentru a treia oară de către majoritatea parlamentară condusă de PSD. Un alt motiv în vederea unei demisii a lui Traian Băsescu ar putea fi dorința acestuia să împiedice un conflict instituțional, a mai indicat Chirieac.
România va avea pentru o luna și cinci zile doi președinți de stat, unul în funcție și unul proaspăt ales de români, fapt care ar putea reprezenta premisele unui conflict instituțional care ar putea degenera.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *