Posibil scenariu de groază pentru Băsescu, dezvăluit de analistul Bogdan Chirieac

Analistul Bogdan Chirieac a lansat și a explicat astăzi la Antena3 un scenariu terifiant despre ce i-ar putea pregăti actuala majoritate parlamentară lui Traian Băsescu, chiar înaninte de a părăsi Palatul Cotroceni.
”Băsescu ar urma să fie demis după cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale”, a indicat Chirieac.
Acesta a mai adăugat faptul că ar putea fi mai ușor având în vedere că pe 16 decembrie, cu 5 zile înainte de expirarea mandatului lui Traian Băsescu, intră în vigoare prevederea CCR că noul cvorum necesar pentru demiterea Președintelui României va fi unul de 30%.
Un alt scenariu indicat de Bogdan Chirieac este ca Traian Băsescu ar putea să își depună demisia pentru a înlătura orice astfel posibilitatea de suspendare pentru a treia oară de către majoritatea parlamentară condusă de PSD. Un alt motiv în vederea unei demisii a lui Traian Băsescu ar putea fi dorința acestuia să împiedice un conflict instituțional, a mai indicat Chirieac.
România va avea pentru o luna și cinci zile doi președinți de stat, unul în funcție și unul proaspăt ales de români, fapt care ar putea reprezenta premisele unui conflict instituțional care ar putea degenera.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: