Skip to content
Externe

Posibile noi provocări în Transnistria: Presa de la Tiraspol anunță că separatiștii ar fi prevenit un nou atac

geckalmisyolcu.com

Presa de la Tiraspol anunță că separatiștii ar fi prevenit un nou atac la Maiak, Grigoriopol. Anterior, antenele radio de acolo au fost avariate în urma unei explozii, relatează realitatea.md.

O dronă urma să aducă un dispozitiv de detonare în zonă, informează novostipmr.com – agenție de presă din stânga Nistrului, cu referire la Pervîi Prednistrovskii. Cazul a fost înregistrat în această noapte.

Drona cu dispozitivul radio atașat a fost neutralizată. Sursele citate precizează că dacă explozia se producea, antenele care retransmit posturile de radio rusești ar fi fost scoase din funcțiune. Pe canalele oficiale de comunicare a miliției transnistrene informațiile nu se regăsesc.

Chiar dacă încă nu există informații oficiale, canalele de Telegram cu informații din stânga Nistrului deja au publicat mai multe dezvăluiri de la fața locului. Printre ele se numără inclusiv imagini cu dispozitivul

Pe 26 aprilie în Transnistria au avut loc mai multe incidente, calificate de Chișinău drept luptă internă a grupurilor din regiunea separatistă. S-au produs o serie de explozii, iar oficialii din zonă au învinovățit cetățeni ucraineni de organizarea lor. La rândul său, Kievul susținea că totul ar fi fost planificat de serviciile secrete ale Rusiei.

NOTĂ: În contextul situației din stânga Nistrului și a războiului din Ucraina, deocamdată nu este posibilă verificarea veridicității tuturor declarațiilor făcute și a informațiilor prezentate de oficiali și instituții de la Chișinău, Kiev, Moscova și Tiraspol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *