Skip to content
Internațional

Poșta austriacă, amendată cu 18 milioane de euro pentru nerespectarea regulamentului GDRP

dw.com

Compania Austrian Post va fi obligată să plătească 18 milioane de euro pentru încălcări ale Regulamentului GDRP  privind viața privată a individului, prin colectarea și vinderea informațiilor despre presupusele preferințe politice ale utilizatorilor serviciilor. Serviciul poștal a anunțat că va contesta decizia.

Autoritatea austriacă pentru protecție a datelor cu caracter personal a decis  penalizarea serviciului poștal cu 18 milioane de euro pentru că a vândut date care au putut arăta înclinațiile politice ale clienților săi. Astfel, a fost încălcat dreptul la viața privată a persoanei prin colectarea neatorizată și vânzarea ilegală a acestor date. Decizia autorității austriece a fost făcută publică într-o conferință de presă de Ministerul Justiției, potrivit site-ului DW.

Investigația autorității din acest domeniu a început în urma unei relatări făcute de o platformă de investigații jurnalistice Addendum care prezenta că Austrian Post vindea nume, adrese, vârste și genuri aparținând unui număr de peste 3 milioane de clienți unor companii de marketing. Totodată, în baza acestor date, angajații Poștei au făcut presupuneri legate de afiliațiile politice ale 2.2 milioane de oameni cărora le-au trimis scrisori conținând informații referitoare la partide care căutau noi membrii.

În apărarea companiei, reprezentanții au susținut că Austrian Post și-a bazat presupunerile privind afinitățile politice pe sondajelor de opinie și statisticilor de votare în zonele geografice specifice și că datele nu dezvăluie comportamentul de vot al indivizilor.

În urma raportului, reprezentanții au anunțat că vor șterge baza de date legată de posibilele înclinații politice ale celor 2.2 milioane de clienți, că vor restructura întreaga bază de date și că vor contesta decizia.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *