Skip to content
Siguranța cetățeanului

Poșta Română anunță rute alternative de trafic pentru R. Moldova

Hotnews

Poşta Română a redeschis, astăzi, relația pentru îndrumarea traficului poştal internațional cu Republica Moldova, pe cale rutieră. Astfel, primul camion al companiei a plecat spre Chişinău încărcat cu 3 tone de trimiteri.

Poșta Română va transporta în Republica Moldova, o data pe săptămână, atât trimiterile proprii, cât și pe cele ale partenerilor noștri care ajung în România prin Lufthansa. La întoarcere, camionul va veni încărcat cu trimiteri din Moldova, dar și din Ucraina și Rusia. De asemenea, Poșta Română va fi suport și pentru partenerii din Bulgaria, trasportându-le traficul cu camionul propriu, până în Republica Moldova.

“Am redeschis această rută, astăzi, când se împlinesc 30 de ani de la primul „Pod de flori” peste Prut. Este un gest simbolic legat de întoarcerea la soluții tradiționale de transport, cum  este cel terestru pentru a putea duce corespondența la destinatari, în acest context dificil pe care toti operatorii de servicii poștale îl traversează.  România devine, astfel, un adevărat hub pentru țările vecine și odată deschisă acestă cale rutieră, oferim suport pentru partenerii noștri moldoveni, bulgari, ruși, ucrainieni sau greci”, a declarat Horia Grigorescu, Director General.

De asemenea, Poșta Română va pune la dispoziție acest camion pentru transportul de materiale pentru a veni în sprijinul echipei de medici și asistenți medicali care s-au alăturat, săptămâna trecută, colegilor lor din spitalele din Republica Moldova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *