Skip to content
Politică

Poșta Română, nou proiect către BNR. Ce prevede

Poşta Română a transmis către Banca Naţională a României (BNR) un nou proiect, a anunțat, joi, în cadrul Galei Comunicaţii Mobile, Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română (CNPR).

Șeful instituției a explicat că a depus la BNR proiectul Poşta Română servicii financiare.

„Veţi vedea în curând proiecte de servicii financiare, poliţe de asigurare”, a anunțat Alexandru Petrescu.

„Poşta, în al doilea an al mandatului meu, rămâne dedicată agendei diversificării portofoliului. Există un broker Poşta Română şi vă pot spune că am depus la Banca Naţională a României proiectul Poşta Română servicii financiare. Alte proiecte sunt în stadii avansate de finalizare. Schimbarea rămâne singura certitudine în sectorul poştal românesc pentru a ajunge la nivel european.Veţi vedea în curând proiecte de servicii financiare, poliţe de asigurare. Se urmăreşte pe tot sectorul poştal virtualizarea sistemului’, a spus Petrescu.

Şeful Poştei Române a adăugat, totodată, că instituţia pe care o conduce are foarte mult de recuperat pe segmentul de e-commerce, ponderea în totalitatea serviciilor oferite fiind de 6%.

„România are doar 6% pondere în PIB a sectorului IT&C, faţă de Polonia, cu 10% din PIB, sau Irlanda, UK, cu 14%. Avem proiecte, avem viteze, dar mai avem multe de făcut. Lipseşte o componentă economică. Poşta Română are foarte mult de recuperat pe ceea ce numim poşta rapidă, adică e-commerce. Ponderea este de 6%, deosebit de mică, faţă de 16-18% cât găsim în alte ţări mai avansate. Această dezvoltare se poate face organic, prin parteneriate, cum este parteneriatul cu cei de la e-Mag, produsul PostCollect. Foarte mulţi dintre utilizatori preferă să-şi ridice coletele din puncte fixe”, a spus Alexandru Petrescu, potrivit realitatea.net.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *