Skip to content
Internațional SUA

Postare video publicată de Trump pe Twitter, retrasă pentru încălcarea drepturilor de autor

Un videoclip de campanie publicat marţi seara de preşedintele american Donald Trump a fost retras de Twitter din cauza utilizării ilegale a coloanei sonore din filmul Batman ‘The Dark Knight Rises’, relatează miercuri AFP.

Clipul video a fost ‘dezactivat în urma sesizării făcute de către deţinătorul drepturilor de autor’, se poate citi în locul postării, care a avut mai mult de 2,3 milioane de vizualizări înainte de a fi ştearsă marţi seara.

Reluând tema filmului din 2012, preşedintele a lansat un mesaj pentru realegerea sa: ‘Mai întâi, ei vă ignoră. Apoi râd de voi. Şi aveţi de-a face cu rasişti. Donald J. Trump. Votul tău. Trump: marea victorie. 2020’.

Studioul Warner Bros., proprietar al francizei Batman, a declarat că utilizarea de către preşedinte a temei muzicale ‘Dark Night Rises’ nu a fost ‘autorizată’.

‘Lucrăm prin intermediul canalelor legale corespunzătoare pentru ca videoclipul să fie retras’, a declarat purtătorul de cuvânt al studioului într-o declaraţie publicată de presa din SUA.

Acesta nu este prima dată când Donald Trump a făcut apel la cultura pop pentru a-şi transmite mesajele politice.

Miliardarul new-yorkez a făcut deja referire de mai multe ori la seria ‘Game of Thrones’ şi la faimosul său motto ‘Winter is coming’ (Iarna se apropie) postând pe Twitter mesajul ‘Sanctions are coming’ (Sancţiunile se apropie) referitor la Iran şi ‘The wall is coming’ (Zidul se apropie) în legătură cu zidul de la graniţa cu Mexicul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *