Skip to content
Alba Știri locale

Poștașul nu mai sună! Angajații Poștei Române nu au mai livrat acte emise de tribunale de un an și jumătate. Explicația e halucinantă

economica.net

Caz halucinant la Poșta Română. Mai mulți angajați ai companiei de stat au fost audiați, joi, după ce au fost acuzați că, în perioada ianuarie 2018 – iunie 2019, nu ar fi înmânat destinatarilor corespondenţa expediată de către instanţele de judecată din municipiul Alba Iulia şi ar fi semnat, în fals, în numele destinatarilor, scrie b1.ro.

Amintim că poliţiştii din Alba au descins joi dimineaţă la două dintre punctele de lucru ale Poştei Române. Restul percheziţiilor au fost la domiciliile a 21 de actuali sau foşti angajaţi ai oficiului Poştal din Sebeş. Aceştia sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi fals intelectual.

Institutia a reactionat si a emis, la randul ei, un comunicat.

În urma percheziţiilor efectuate, în această dimineaţă, la câteva oficii poştale din judeţul Alba, Compania Naţională Poşta Română face următoarele precizări:

La această oră, poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice IPJ Alba încă desfăşoară cercetări la oficiul poştal Sebeş. În paralel, Corpul de Control al Directorului General al companiei a demarat investigaţii pentru a stabili dacă suspiciunile îndreptate împotriva angajaţilor Poştei Române se confirmă sau nu. În acest moment, nu avem nicio informaţie cu privire la existenţa deschiderii vreunui dosar de cercetare penală.

Precizăm că, la sfarşitul lunii mai, toţi angajaţii din structurile Poştei Române implicaţi în activităţile de prezentare, prelucrare, disitribuire şi verificare au primit adresa nr. 108/6068/31.05.2019, prin care au fost reinstruiţi cu privire la termenele de îndeplinire a actelor de procedură. Fiecare angajat este direct răspunzător pentru modul în care îşi desfăşoară activitatea şi în care îşi îndeplineşte atribuţiile în conformitate cu fişa postului. Dacă suspiciunile vor fi confirmate, se vor lua măsuri drastice împotriva angajaţilor care au dovedit neglijenţă în serviciu.

Menţionăm că în imaginile difuzate de mass-media apar saci cu trimiteri care nu reprezintă solduri nedistribuite către instanţe, aşa cum se lasă de înțeles, ci documente de arhivă care urmează a fi casate în termenul legal.

Conducerea Poştei Române susţine toate demersurile organelor de cercetare şi va pune la dispoziţie toate documentele solicitate de autorităţile abilitate ale statului”, a transmis Poșta Română.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *