Posturi noi în Sănătate, inventate de oamenii lui Rafila. Un medic veterinar va controla azilele din județul Timiș

foto: Facebook
foto: Facebook

Directoarea Florentina Radu, jurista de la DSP Timiș, absolventă a facultății de drept din cadrul Universității private Tibiscus, ținută în funcție ilegal de ministrul sănătății Alexandru Rafila, inventează posturi noi, după cum îi fluieră interesele, scrie România Liberă.

Deși Ordonanța de OUG 34, din 12 mai 2023, privind blocarea concursurilor pentru noi funcții publice, era în vigoare, jurista care conduce doctorii din Timiș a scos șase posture la concurs, printre care și postul pentru un veterinar, care să controleze centrele de permanență și azilele de bătrâni, potrivit jurnalistului Ciprian Brindescu, de la Renașterea bănățeană.

Poate că vreo nepoată de la Veterinară nu și-a găsit post
Protejata lui Rafila din Timiș a scos la concurs, pentru funcția publică de execuție vacantă de inspector clasa I, grad profesional superior, specialitatea medic veterinar. Astfel, în viziunea conducerii DSP Timiș, un medic veterinar are ca atribuții următoarele: “constată şi sancţionează contravenţiile la normele de igienă (…) în ceea ce privește asigurarea continuităţii asistenţei medicale primare prin centrele de permanență; efectuează controlul organizării şi desfăşurării activităţii centrelor de permanenţă (…); efectuează controlul organizării şi desfăşurării activităţii unităților având ca obiect de activitate îngrijirile la domiciliu; – efectuează controlul organizării şi desfăşurării activităţii unităților având ca obiect de activitate îngrijirile paleative care au fost autorizate din punct de vedere sanitar,” susține autorul.

“În premieră absolută, un medic veterinar va controla centrele de permanență și azilele de bătrâni, o inovație menită să îi confere o anvergură națională șefei interimare a Direcției de Sănătate Publică Timiș…” conchide jurnalistul bănățean.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL