Skip to content
Politică

Poveste încâlcită: Ministrul Finanțelor, hocus-pocus cu proprietățile imobiliare

ziuaconstanta.ro

Actualul ministru al Finanțelor, Ionuț Mișa, naște și alte controverse în jurl său, în afara celor legate de propunerile legislative inițiate în ultimele 3 luni.

Două apartamente înscrise în declarațiile sale de avere, unul în Constanța și altul în București, atarg atenția, locuințele neputând fi justificate de veniturile declarate de Mișa și soția sa, care mai au și 3 copii în îngrijire.

O postare de pe blogul jurnalistului Cătălin Prisăcariu arată că actualul șef de la Finanțe a recurs la tot felul de artificii pentru a masca deținerea a două imobile care depășec ca valoare veniturile declarate de 64.000 lei, obținute la comun cu soția în ultimii ani.

„Pentru un ministru de Finanțe, Ionuț Mișa pare să fi folosit prea mulți bani negri pentru achiziții imobiliare. Sau nefiscalizați. Sau nedeclarați în declarația de avere. Oricum i-am zice, Mișa nu poate justifica în nici un fel achiziția a două apartamente, unul în Constanța și celălalt în București. Cel din Capitală are peste 200 de metri pătrați”, criu jurnalitul în postarea de pe blog.

Între 2013 și 2015, în declarația de avere a lui Mișa apar, pe rând, un apartament de 70 mp în Constanța și altul de 206 mp în Capitală, care nu pot fi justificate de acesta. Ulterior, apartamentul din București este trecut de actualul ministru drept donație pe numele celor 3 fete ale sale, dar tot fără a justifica sursa veniturilor care au stat la baza obținerii acestuia.

Un prim calcul ăcut de jurnalist arată ca valoarea de piață a celor două imobile suspecte se apropie de un sfert de milion de euro, fără ca vreunul din cei doi soți să poată justifica în vreun fel această sumă din veniturile trecute în declarația de avere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *