Povestea din spatele pozelor virale cu Lionel Messi care îl ține în brațe pe Lamine Yamal când era bebeluş

Sursa foto: Twitter
Sursa foto: Twitter

Atacantul spaniol Lamine Yamal (16 ani) a apărut în toamna lui 2007 într-un calendar caritabil, scos de ziarul Diario Sport, în colaborare cu UNICEF, ținut în brațe de superstarul argentinian Lionel Messi. Fotografia s-a viralizat pe internet după ce tatăl lui Yamal a postat-o pe Instagram săptămâna trecută cu textul: „Începutul a două legende”, relatează The Guardian.

Lamine Yamal joacă pe post de atacant la FC Barcelona, iar marți seară a calificat naționala de fotbal a Spaniei în finala EURO 2024.

Atacantul spaniol, care va împlini 17 ani pe 13 iulie, cu o zi înainte de finala de la Berlin, a intrat în istorie după meciul din semifinale cu Franța, pentru că la 16 ani şi 362 de zile a devenit cel mai tânăr jucător care a marcat la un Campionat European.

Atunci când Joan Monfort l-a fotografiat pe Lionel Messi cu un bebeluș în brațe pentru un calendar de caritate în urmă cu aproape 17 ani, știa că Messi va ajunge mare în fotbal. Nu și-a putut imagina însă că și bebelușul ținut în brațe de el va deveni și el un mare fotbalist.

Joan Monfort, care lucrează ca fotograf independent pentru Associated Press, a declarat că ședința foto a avut loc în vestiarul vizitatorilor de la Camp Nou din Barcelona, în toamna anului 2007, când Lamine Yamal avea doar câteva luni.

Jucătorii Barcelonei s-au pozat cu copiii și familiile lor pentru un calendar, ca parte a unei campanii caritabile anuale organizate de ziarul local Diario Sport și UNICEF, notează The Guardian.

Monfort s-a ocupat de ședințele foto și s-a întâmplat ca Messi să fie pus cu familia lui Lamine Yamal.

Mama lui, care este din Guineea Ecuatorială, este alături de Messi și de copil într-una dintre fotografii.

„Am realizat calendarul cu ajutorul UNICEF. Astfel, UNICEF a organizat o tombolă în cartierul Roca Fonda din Mataró, unde locuia familia lui Lamine. Ei s-au înscris la tombolă pentru a se fotografia pe Camp Nou cu un jucător de la Barça. Şi au câştigat tombola”, a spus Monfort.

Nu a fost o misiune uşoară, îşi aminteşte el, în principal pentru că Messi nu ştia cum să interacţioneze cu bebeluşul Lamine, care era într-o cădiţă pentru şedinţa foto.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: