Skip to content
Politică

Povestea „portofelului” invocat de Iohannis în confruntarea cu Ponta

Candidatul ACL Klaus Iohannis a invocat pe durata dezbaterii electorale cu Victor Ponta o frază pe care premierul a rostit-o aflat într-o vizită în Italia.

In context, Iohannis a facut de doua ori referire la faptul ca Ponta le-ar fi cerut romanilor din strainatate „portofelul”, fara sa dea insa detalii.

Aflat într-o vizită în Italia, premierul Victor Ponta a fost întrebat de un cetățean ce se va întâmpla cu proiectul de la Roșia Montană.

Pemierul a ținut să îi precizeze cetățeanului, care locuiește în Italia, că dacă, se va întoarce în țară, având în vedere că proiectul de exploatare nu se va mai realiza, să își pregătească portofelul, ”pentru că oamenii care nu mai lucrează acolo vor fi în șomaj și dacă, statul român pierde procesul, o sa plătim toți”.

 Una dintre interventii a avut loc dupa ce candidatul ACL l-a intrebat pe contracandidatul sau pe banii cui s-a dus in campania electorala in diaspora, iar Victor Ponta a raspuns, printre altele: „Vizita din Italia a fost platita din banii PSD. Avem facturile”.

„De-asta le-ati cerut portofelul”, a comentat Iohannis. „Folositi un limbaj in care nu va recunosc. Va rog sa ramaneti politicos”, i-a replicat Ponta, dupa care contracandidatul sau a precizat „v-am citat pe dvs.”.

Klaus Iohannis nu a continuat atacul si nu a facut mai multe precizari.

Cu toate ca Ponta s-a aratat indignat, intr-adevar, in timpul turneului electoral din luna octombrie efectuat in Italia, el i-a spus unui roman aflat la Torino: „Daca veniti acasa, atunci pregatiti-va portofelul!”.

Replica a venit dupa ce acesta l-a luat la intrebari pe Victor Ponta pe tema schimbarii de pozitie fata de exploatarea de la Rosia Montana, barbatul reprosandu-i ca dupa ce a ajuns premier s-a „schimbat la 180 de grade”.

Victor Ponta i-a dat mai multe explicatii si a reamintit ca, oricum, „Parlamentul a respins legea, deci exploatarea nu se va face”.

„Poate din cauza protestelor noastre”, a comentat romanul, precizand ca isi doreste „o exploatare curata”, iar cianurarea nu este una dintre ele.

„Poate ca ati castigat dumneavoastra, dar nu vreti sa va zic adevarul? Dumneavostra care stati in Italia nu veti avea de suferit”, i-a reprosat Ponta.

„Nu, eu vreau sa vin acasa”, a replicat cetateanul din diaspora.

„Daca veniti acasa, atunci pregatiti-va portofelul, pentru ca oamenii care nu mai lucreaza acolo vor fi in somaj, sigur ca da, si, daca, Doamne fereste, statul roman pierde procesul, o sa platim toti. Sa dea Dumnezeu sa nu platim!”, a declarat Victor Ponta, citat de jurnaliștii ziare.com

1 comentariu la “Povestea „portofelului” invocat de Iohannis în confruntarea cu Ponta

  1. Sper,totusi, ca nu vom plati despagubiri pentru Rosia Montana, ci mai degraba ar trebui sa demaram acea investitie si sa ne crestem PIB-ul cu procent. Haideti cu solutii, ca daca tinem minele inchise nu facem nimic bun!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *