Skip to content
Politică

Povestea unui supraviețuitor în scaun cu rotile, din Colectiv: „Medicii mi-au spus că sunt singurul…”

Tragedia din Colectiv lasa urme adanci si pentru supravietuitori. Pentru un adolescent aflat deja in scaunul cu rotile, asa cum este Mihai Popescu, tragedia devine si mai mare. Tanarul a fost salvat din focul devastator de cei doi prieteni care il ajutasera sa ajunga la concert, iar acum se recupereaza acasa, sub atenta ingrijire a parintilor sai.

Adolescentul sufera de parapareza spastica si, de la varsta de sase luni, viata lui s-a derulat mai mult prin spitale, sanatorii de recuperare si un lung sir de ore de kinetoterapie.

“Numai noi stim cat ne-am chinuit cu el. Mihai este viata noastra. Am facut tot ce ne-a stat in putinta pentru a-l vindeca. L-am dus la cei mai renumiti medici. Tot ce am avut am investit in recuperarea lui. Dupa atatia ani de terapii, deja se vedeau imbunatatiri pentru ca Mihai reusise sa stea in picioare daca era putin sprijinit. Cerul s-a naruit peste noi in seara aceea de 30 octombrie. Il stiam la concert. Sotul meu ii dusese cu masina pe el si pe prietenul lui, Pavlos. Mihai mergea pentru prima oara la un concert si era fericit. Mai iesise in oras cu prietenii, la film in mall, la petreceri, dar la un concert nu mai fusese. Numai sotul meu stie ce a simtit in seara aceea, dupa incendiu, cand a fost la Colectiv sa-l caute pe baiat printre cadavre”, a povestit mama lui Mihai despre seara fatidica.

“Nu prea simt dureri. Ma mai inteapa mainile, uneori, semn ca isi revin nervii. Nu mi-e greu sa vorbesc despre seara aceea, despre cum am incercat sa ma tarasc spre iesire in timp ce eram calcat in picioare. Nu mi-a fost frica. Nicio clipa nu am crezut ca voi muri. Eram sigur ca voi reusi sa scap. La un moment dat, am simtit ca sunt ridicat si scos afara. Prietenii mei Pavlos si Laur se intorsesera dupa mine. Practic, ei mi-au salvat viata pentru ca singur mi-ar fi fost imposibil sa scap de acolo. Am ajuns la Spitalul «Grigore Alexandrescu» cu arsuri pe 35% din corp. Eram foarte umflat – mi-a zis mama – si abia mi se distingeau trasaturile. In primele 20 de zile de internare imi faceau anestezie generala cand imi schimbau pansamentele. Acum, dupa externare, merg la control o data pe saptamana. Domnul profesor Dan Enescu, managerul Spitalului «Grigore Alexandrescu», mi-a spus ca sunt un tip foarte optimist si singurul pacient fara traume psihice. M-au bucurat vorbele dansului. Ii datorez enorm si dansului, si intregii echipe de medici, asistente si infirmiere pentru cum m-au ingrijit”, spune Mihai.

Mama tânărului care s-a aflat pe 30 octombrie în Colectiv a povestit ce a simtit când a aflat că fiul său se afla acolo și a explicat cât de recunoscătoare este pentru faptul că Mihai se recuperează: “In fiecare clipa ii multumesc lui Dumnezeu ca Mihai al meu traieste. El este tot ce avem pe acest pamant, este sensul vietii noastre. Din momentul tragediei, am fost mereu sustinuti. Ne-au contactat fundatii care ne-au oferit ajutor. Mereu aproape, Crucea Rosie etc., toti ne sprijina cu tot ceea ce avem nevoie. Crema folosita atunci cand doamna asistenta il panseaza pe Mihai o primim de la Spitalul «Grigore Alexandrescu». Singurul lucru important este ca el sa se faca bine”, spune mama lui Mihai.

Inainte de a suferi aceste arsuri, Mihai facea inot, ceea ce il ajuta mult in recuperarea motorie.

“De doi ani primisem, din partea Primariei Sectorului 3, un abonament gratuit la inot, la bazinul Liceului «Dante Alighieri». Mergeam de trei ori pe saptamana la inot si facusem progrese remarcabile. Imediat ce domnul profesor Enescu va considera ca mainile imi sunt vindecate si isi va da acordul, voi relua orele de inot”, a mai explicat tanarul.

Mai multe despre acest caz, precum și modul în care se pot face donații pentru Mihai popescu, puteți citi pe bzi.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *