Skip to content
Puterea Știrilor Video

Poziție categorică din PNL: Miniștrii care nu rezonează cu premierul au două variante – ori se conformează, ori pleacă

Inquam Photos/Octav Ganea

Invitat în studioul ”Puterea Știrilor”, senatorul liberal Daniel Fenechiu a subliniat că premierul României este unul singur, în persoana lui Florin Cîțu, el fiind și cel care decide în privința miniștrilor. Liberalul a contrazis, astfel, declarațiile celor de la USRPLUS, care susțin că fiecare partid din coaliție răspunde pentru miniștrii săi. ”Miniștrii care nu rezonează cu premierul nu au altă variantă decât să se conformeze sau să plece. Iar plecarea poate fi benevolă sau sub forma demiterii”, spune Fenechiu.

 „Și într-o mașină pot încăpea 5 persoane, dar volanul se găsește la o singură persoană. Toți pot comenta, hai să o luăm în stânga, în dreapta, mai tare, mai încet, dar cel care conduce mașina este șoferul. Așa este și într-un guvern. Fiecare ministru are atribuțiile lui și are volanul lui în zona ministerului lui, însă echipa guvernamentală este condusă de primul ministru. Mai mult, primul ministru își pune amprenta pe toate politicile sectoriale, iar miniștrii nu sunt de capul lor, indiferent din ce partid fac parte. 

Eu cred că a promova aserțiuni de genul cu miniștrii de acest gen este o dovadă de neseriozitate, fie o glumă care uneori poate să fie neînțeleasă în mod corect și să aibă consecințe nefericite. Guvernul are un singur șef, iar miniștrii care nu rezonează cu primul ministru și care nu se integrează în regulile funcționale ale guvernului nu au altă variantă decât să se conformeze sau să plece. Iar plecarea poate fi benevolă sau sub forma demiterii”, susține liberalul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *