Skip to content
Politică

Poziție de forță: Cehia nu mai vrea să audă de migranți

EurActiv

Prim-ministrul ceh Andrej Babis cere partenerilor din UE elaborarea unui ”plan complet” menit să oprească migrația.

Trebuie să începem să cooperăm în mod foarte intens în vederea găsirii unei soluţii, pentru că am pierdut inutil trei ani într-o dezbatere nebună asupra cotelor (de repartizare a migranţilor în UE – n.r.)”, spune Andrej Babis, un politician cunoscut prin poziţia sa împotriva migranţilor. Șeful Executivul ceh a respins deja solicitarea adresată recent de Roma tuturor statelor UE, respectiv aceea de a prelua o parte a migranților care se aflau la acea oră în apele italiene. ”Cehia nu va primi niciun migrant ilegal”, a fost răspunsul dat de Babis, conform news.ro.

Este un gest-cheie, un simbol şi un mesaj adresat migranţilor şi gangurilor de trecători, că ar fi lipsit de sens să se urce în vapor cu destinaţia Europa”, și-a justificat premierul Cehiei intransigența, potrivit news.ro.

Dacă Italia şi Malta nu primesc migranţii, îi va primi Spania. Iar astfel noi vom transmite încă un mesaj migranţilor că este posibil să se vină în Europa, din Maroc, prin Spania. Asta trebuie să înceteze, altfel nu vom opri fluxul migraţiei. Mă pregătesc să vorbesc despre acest lucru cu liderii europeni şi să iau parte la implementarea unui plan de acţiune complet”, a conchis Andrej Babis.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *