Skip to content
Politică

Poziție oficială a SUA: Guvernul nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani

cugetliber.ro
" "

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti Donald L. Carroll transmite, referindu-se la scrisoarea adresată autorităţilor române de avocatul preşedintelui american Donald Trump Rudolph Giuliani pe tema protocoalelor cu SRI, că Guvernul SUA nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani şi invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, potrivit căreia până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient, românii fiind încurajaţi să continue pe această cale şi în care este exprimată îngrijorarea cu privire la efectele unor moridicări ale Codurilor penal şi de procedură penală.

Guvernul SUA nu comentează opiniile sau concluziile unor persoane fizice, cetăţeni americani„, a transmis purtătorul de cuvânt al Ambasadei SUA la Bucureşti, precizând că Giuliani este cel care poate face precizări cu privire la „declaraţiile prezentate ca fiind ale sale”, potrivit News.ro.

" "

De asemenea, Donald L. Carroll invocă declaraţia comună a Ambasadei Statelor Unite la Bucureşti şi a principalilor parteneri europeni ai României, din 28 iunie, conform căreia „până recent, România a demonstrat un progres considerabil în combaterea corupţiei şi construirea unui stat de drept eficient”, iar românii sunt încurajaţi „să continue pe această cale”.

„Urmărim cu atenţie schimbările la codurile penal şi de procedură penală şi ne menţinem îngrijorarea că mai multe dintre ele pot împiedica cooperarea internaţională în domeniul aplicării legii şi pot afecta negativ lupta împotriva unei serii de infracţiuni”, este o altă afirmaţie din document invocată de reprezentantul ambasdei, precum şi cea în care părţile implicate sunt încurajate „să reexamineze răspunsul experţilor juridici români precum Consiliul Superior al Magistraturii şi al experţilor internaţionali cum sunt Grupul Statelor împotriva Corupţiei (GRECO) al Consiliului Europei şi Comisia de la Veneţia”.

 

" "

1 comentariu la “Poziție oficială a SUA: Guvernul nu comentează opiniile unor persoane fizice, cetăţeni americani

  1. Ca orice avocat de origine italiana si Rudolph Giuliani este specializat in apararea mafiotilor. Este buna scrisoarea lui pentru ca obliga administratia Trump sa ia o pozitie oficiala. Sa vedem daca Donald Trump este cel mai mare mafiot si daca averea lui provine din coruptie. Avand in vedere pozitia avocatului sau asta ar fi adevarul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *