PP-DD trădează PSD și trece de partea ACL

PP-DD negocia în urmă cu câteva săptămâni o colaborare cu PSD. Însă, aceasta pare că nu a ținut prea mult. Acum, PP-DD se găsește de aceeași parte a baricadei cu cei pe care îi critica la acea vreme, cei de la ACL, adică PNL – PDL.

Astfel, PP-DD anunță că sesizează Avocatul Poporului şi îi cere să conteste la Curtea Constituţională ordonanţa de urgenţă privind aleşii locali.

‘Deşi PP-DD nu este afectat de consecinţele Ordonanţei de Urgenţă, întrucât aleşii locali ai partidului rămân fideli electoratului, (…) nu putem să nu observăm faptul că nu va mai fi respectată voinţa electoratului exprimată la alegerile din iunie 2012, iar voturile românilor nu se vor mai regăsi în reprezentarea corespunzătoare a mandatelor din administraţia publică locală’, precizează PP-DD, într-un comunicat de presă.

Reprezentanţii PP-DD se declară ferm împotriva migraţiei politice, mai ales că ei au fost principalii pierdanți în urma acestui fenomen.

‘Având în vedere contextul generat de recenta Ordonanţă de Urgenţă pentru reglementarea unor măsuri privind funcţionarea administraţiei publice locale, care legitimează traseismul politic, PP-DD rămâne consecvent valorilor şi principiilor promovate în faţa electoratului, sens în care se pronunţă încă o dată, ferm, împotriva migraţiei politice’, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, formaţiunea politică susţine că există astfel riscul ca partide care nu erau înfiinţate la alegerile locale din 2012 sau nu se regăseau pe buletinul de vot să aibă azi reprezentanţi în administraţia locală.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: