Skip to content
Politică

PPE vrea dezbatere pe tema votului din diaspora

Grupul Partidului Popular European (PPE) încearcă să includă pe agenda plenului Parlamentului European o dezbatere cu privire la organizarea alegerilor prezidențiale din România în diaspora, dar nu se bucură de susținerea celorlalte familii europene.

Președintele grupului PPE, Manfred Weber, a transmis, prin intermediul unei rețele sociale că celelalte grupuri politice blochează dezbaterea referitoare la alegerile din România.

„Fraudă la vot în România: alte grupuri din Parlamentul European blochează dezbaterea în plen. Cetățenii români vor răspunsuri. Verzii și ALDE, împotrivă”, a scris liderul PPE pe Twitter.

Popularii europeni s-au implicat activ în alegerile prezidențiale din România. Președintele PPE, Joseph Daul, a efectuat o vizită la București între cele două tururi ale scrutinului prezidențial, pentru a-și exprima susținerea pentru candidatul PNL Klaus Iohannis.

Reacțiile celorlalte grupuri nu au întârziat să apară. Unul dintre reprezenanții grupului S&D, eurodeputatul PSD Cătălin Ivan, a declara că o astfel de dezbatere nu are sens.

„PPE încearcă în mod populist o astfel de dezbatere, dar noi nu suntem de acord pentru că nu are rost. Nu are sens, deoarece nu există un blocaj. Știm cu toții ce s-a întâmplat, ne-a luat pe toți prin surprindere. Vom schimba codul  electoral și legea care nu permite suplimentarea secțiilor de votare”, a declarat europarlamentarul PSD, potrivit DCnews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *