Skip to content
Politică

PPMT a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CC la legea de denumire a străzilor „1 Decembrie 1918”

PPMT a cerut oficial, vineri, Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională şi să ridice excepţia de neconstituţionalitate împotriva legii care prevede obligativitatea denumirii unei străzi din fiecare oraş „1 Decembrie 1918”.

Candidatul PPMT la Preşedinţie, Szilagyi Zsolt, a declarat, vineri, la Cluj-Napoca, într-o conferinţă de presă, că legea respectivă, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, „ţinteşte, fără echivoc, localităţile din Ţinutul Secuiesc”.

PPMT a depus o solicitare Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, prin care cere să sesizeze Curtea Constituţională şi să ridice excepţia de neconstituţionalitate împotriva legii care prevede obligativitatea denumirii «1 Decembrie 1918» a unei străzi din fiecare oraş. Conducerea PPMT este consternată vis-a-vis de faptul că, la 25 de ani după schimbarea de regim, autorităţile locale sunt obligate să denumească una din străzile localităţii pe care o gestionează «1 Decembrie», iar în amintirea Marii Uniri din 1918, sunt obligate să organizeze manifestări specifice de sărbătoare. Legea, adoptată de Parlament şi promulgată de preşedintele Traian Băsescu, ţinteşte, fără echivoc, localităţile din Ţinutul Secuiesc, fiindcă, în afară de acestea, aproape în toate oraşele din România există o stradă cu denumirea menţionată„, a spus Szilagyi, potrivit mediafax.ro.

Potrivit acestuia, legea adoptată „are un efect negativ asupra normalităţii relaţiilor româno-maghiare, pentru că nu ţine cont de faptul că nu pentru fiecare cetăţean român data de 1 decembrie reprezintă o sărbătoare”.

 

1 comentariu la “PPMT a cerut Avocatului Poporului să sesizeze CC la legea de denumire a străzilor „1 Decembrie 1918”

  1. Szolt, pentru fiecare ROMAN din ROMANIA ,1 Decembrie1918 reprezinta o sarbatoare .Una mare.Vrei sa spui ca inca NU Aveti o strada 1 Decembrie 1018 ??????? Rusine , Rusine ,Rusine . Sau re pomeni ca ai vrea sa fie inlocuite cu 15martie?!?!?!?! Nemsobod baci Szolt, nemsobod !!!!!! . Ia Pune mana si numeste immediat strada principala din orasul tau. , ai ghicit , 1Decembrie 1918.!
    Asa pentru ca sa nu uiti ca traiesti in Romania, iar 1Decembrie 1918 este Ziua Nationala a Romaniei, Stat National ,Indivizibil , Independent. Daca preferi 15martie, ellore, prima la west…Eu erdely voghi , nevasta ,flesh,felesh, dar 1Decembrie 1918 este sarbatoarea noastra ,a celor ce suntem nascuti in Romania. NU UITA , NU UITA , NU UITA!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *