Skip to content
Politică

PPMT a finalizat procesul de strângere de semnături pentru susținerea lui Szilagyi Zsolt la Președinție

Dosarul de candidatură la Președinția României al lui Szilagyi Zsolt va fi depus marți la Biroul Electoral Central (BEC) de către președintele PPMT, Toro T. Tibor. Acesta a anunțat duminică, într-o conferință de presă, că a reușit strângerea a 200.000 de semnături de susținere și că pe liste au semnat și români.

‘Mulțumesc celor care ne-au ajutat în această acțiune de strângere de semnături, e prima oară când am adunat un număr atât de mare de semnături. A fost o mobilizare exemplară a PPMT, am cules semnături din toate județele Transilvaniei, mulțumim și românilor care ne-au sprijinit. Listele arată că au fost și români care au semnat pentru candidatul nostru și pentru programul electoral al acestuia’, a spus Toro Tibor.

Acesta a explicat că programul electoral al lui Szilagyi Zsolt are ca element central autonomia, exprimată în mai multe forme. Toro Tibor a semnat și el, pe ultima pagină, listele pentru susținerea candidaturii lui Szilagyi Zsolt, în conferința de presă, organizată duminică la Cluj, transmite Agerpres.

‘Am încheiat campania de strângere de semnături și eu am semnat ultimul pe lista de susținători a lui Szilagyi Zsolt, în mod simbolic’, a explicat președintele PPMT.

Zsolt Szilágyi are 46 de ani și a intrat în politică foarte curând după Revoluție. În perioada 1990-2004 a fost deputat UDMR de Bihor, fiind la acel moment cel mai tânăr parlamentar al formațiunii. La alegerile europarlamentare din 2009 Zsolt a ocupat a patra poziție pe listele UDMR, însă formațiunea nu a câștigat decât două poziții de europarlamentar. Ulterior a părăsit UDMR-ul și a fost consilier al lui Laszlo Tokes, care a candidat în 2009 ca independent și a deținut, pentru un mandat, un fotoliu în Parlamentul European, precum și funcția de vicepreședinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *