Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Brânză expirată, legume şi fructe mucegăite, alimente fără etichetă, vândute în cea mai mare piaţă privată din Ploieşti. ANPC a dat amenzi de 60.000 de lei

Facebook

Comisarii de la protecţia consumatorilor au aplicat amenzi de 60.000 de lei şi au dispus retragerea definitivă ori oprirea temporară de la comercializare a unor produse în urma unor controale făcute în Piaţa Cocoş din Ploieşti, cea mai mare piaţă privată din oraş. Comisarii au găsit, la comercianţii din această piaţă, brânză expirată, legume şi fructe mucegăite ori într-o stare avansată de degradare, dar şi produse de patiserie ambalate şi fără etichetă, potrivit news.ro.

„Au fost verificaţi 4 operatori economici: SC SUPERMARKET LA COCOS SRL, SC ZIAN COMFRUCT SRL, II DITU N GHEORGIANA, SC VALCOM 50 SRL. Ca urmare a deficienţelor constatate au fost aplicate  trei amenzi contravenţionale în valoare totală de 60.000 lei si 3 avertismente. Totodată, s-au dispus  măsurile de oprire temporară de la comercializare a unor produse  în valoare totală de  3660 lei, precum şi  de oprire definitivă de la comercializare şi retragere din circuitul consumului uman a unor produse  în valoare totală de 178 lei”; informează într-un comunicat dat publicităţii marţi Comisariatul pentyru Protecţia Consumatorilor Prahova.

Comisarii precizează că au găsit, la comercianţii din această piaţă, spaţii si agregate frigorifice neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie şi resturi alimentare.

Conform sursei citate, în piaţa privată comisarii ANPC au descoperit brânză de vaci cu termen de valabilitate expirat, legume şi fructe „depreciate, mucegăite, deshidratate”, neconcordanţe ale informaţiilor privind ţara de origine la legume fructe între eticheta de raft si cea de pe ambalaj.

În plus, la raioanele de brânzeturi şi produse carne lăzile şi  vitrinele frigorifice erau „neigienizate corespunzător, cu depuneri de mizerie, scurgeri de lichide şi resturi alimentare”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *