Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Canalele de irigații vor fi refăcute. Agricultorii vor primi apă livrată gratuit

observatorulph.ro

În amplul proces de reabilitare a canalelor de irigații care au fost distruse sistematic după 1989 a fost introdus şi judeţul Prahova. Aici, înainte de revoluție se irigau peste 20.000 de hectare agricole

Însă, în prezent, infrastructura care asigura o producție bună indiferent de condițiile meteo a fost distrusă la scurt timp după 1989, scrie publicaţia Observatorul Prahovean.

Potrivit sursei citate, dalele de beton au fost furate, stațiile de pompare a apei distruse, iar componentele vândute la fier vechi. Odată cu trecerea timpului, canalele de irigații s-au colmatat, fiind acoperite de vegetație, astfel încât suprafața irigabilă a Prahovei a scăzut până la câteva sute de hectare.

Începând din acest an, ANIF a început refacerea tuturor canalelor de irigații din Prahova și repunerea în funcțiune a stațiilor de pompare astfel încât suprafața irigabilă să ajungă, din nou, la 20.000 de hectare. În plus, agricultorii vor primi apă gratuit pentru irigarea terenurilor, astfel încât producția de cereale să nu mai scadă atât de mult din cauza secetei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *