Skip to content
Prahova Știri locale

Prahova: Care sunt ploieștenii care pot plăti impozit de 20 de ori mai mare în 2021. Anunțul SPFL

observatorulph

Impozitele și taxele locale din Ploiești au rămas la același nivel ca în 2020, fiind indexate numai cu rata inflației de 3,8%. Există însă o situație în care ploieștenii pot constata că există diferențe de impozit, chiar și de 20 de ori mai mare, între anii 2020 și 2021. Este cazul persoanelor care dețin clădiri nerezidențiale, iar situația se aplică atunci când nu a fost reactualizat raportul de evaluare, potrivit observatorulph.ro.

Serviciul Public Finanțe Locale Ploiești le reamintește persoanelor fizice care dețin clădiri nerezidențiale că au obligația de a-și reactualiza raportul de evaluare în cazul în care acesta a depășit termenul de 5 ani prevăzut de lege.

În caz contrar, există riscul să plătească un impozit chiar și de 20 de ori mai mare, pentru că impozitul este calculat prin aplicarea cotei de impozitare de 2%, față de 0,2% atunci când există raport de evaluare.

Potrivit directorului SPFL Ploiești, Simona Dolniceanu, instituția a transmis deja adrese de informare către persoanele al cărui raport de evaluare a fost valabil până la data de 31 decembrie.

Termenul limită pentru depunerea raportului de evaluare, astfel încât impozitul să se mențină la nivelul anului 2020, este 31 martie 2021.

Dacă raportul de evaluare va fi depus după această dată, acesta va produce efecte începând cu data de 1 ianuarie 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *