Prahova: Cinci persoane, reţinute într-un dosar privind înşelăciuni în domeniul imobiliar

Sursa foto: Poliția Română

Cinci persoane au fost reţinute de anchetatorii prahoveni în dosarul de înşelăciune în domeniul imobiliar în care sunt implicaţi şi notari publici şi un avocat, 16 persoane fiind prejudiciate cu peste un milion de euro.

Surse judiciare au precizat, marţi dimineaţă, pentru AGERPRES, că patru dintre aceste persoane vor fi prezentate instanţei cu propunere de arestare preventivă, faţă de o alta fiind dispusă măsura controlului judiciar. Printre cei reţinuţi care vor fi duşi la instanţă sunt reprezentanţi ai dezvoltatorului imobiliar, un avocat şi un notar, arată sursele citate.

Potrivit unui comunicat emis anterior de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti, în acest dosar au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare la sediul unor dezvoltatori imobiliari din complexurile de locuinţe White Tower şi City Gate din Ploieşti, birouri notariale şi cabinete de avocatură, fiind puse în executare opt mandate de aducere.

„În fapt, în perioada 18.10.2016 – 20.10.2023, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti, prin folosirea de mijloace frauduloase, respectiv convenţii scrise autentificate de către trei notari publici din Ploieşti, au indus în eroare un număr de 16 persoane vătămate, cauzându-le acestora un prejudiciu total în valoare de 985.500 euro şi 424.091 lei (în total 1.071.174 euro). În concret, dezvoltatorul imobiliar încheia promisiuni de vânzare-cumpărare ale unor apartamente de locuit, urmate de achitarea integrală de către persoanele vătămate a contravalorii acestora şi apoi le înstrăina prin contracte de vânzare-cumpărare în formă autentică către alte persoane”, spun procurorii.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL